szerelem

 

Ismerős e helyzet?

“50 éves férfi vagyok, szeretem a feleségem, idén 20 éve vagyunk házasok és van két gyerekünk is . Az utóbbi években egyre ritkábban szeretkeztünk a feleségemmel. Szeretnénk ismét szeretkezni, de nehezen “indulunk be”, sőt ha el is kezdjük egyikünk sem jut el a csúcsra, talán azért mert közben elvesztem a vágyamat. Nincs merevedési gondom, szoktam maszturbálni is, de egyedül. Szeretném ha több libidóm lenne. Melyik potencianövelőt használjam?”

Tisztelt Uram! Óva intem attól, hogy feltúrja a gyógyszertárban fellelhető összes termék tájékoztatóját. Ehelyett induljon el egy érzelmi patikába!

Kérem próbálja meg, hogy ne gyógyszerekhez nyúljon, hanem a párkapcsolatához. Amit ír, az nagyon gyakori! A kapcsolatok és benne a férfi és a nő is megfáradnak, kihűlnek. Ilyenkor az első lépés, hogy felmérik, milyen távolságra vannak a “szerelmi kályhától”. Érdemes realizálni, pl. rajzot készíteni. A következő lépés, hogy felidézik a kezdeti eseményeket, amikor még égett a vágy. Ez lesz a kályhához a legközelebb. Minden olyan eseményt meg kellene vizsgálni, ami egy-egy lépéssel távolította Önöket ettől a ponttól. 18 év alatt számtalan félreértett vagy szándékos, kimondott vagy elhallgatott probléma és gond gyűlik össze. Először ezeket kellene egy csendesebb. meghitt, őszinte hétvégén átbeszélni. Amíg ez nincs rendben, amíg nem tudnak érdemben a szextől nem független, de nem csak arról szóló, intim, érzelmi dolgokról megnyílni egymásnak, addig ne várja, hogy a testük jelezzen. Minden párkapcsolati esemény az érzelmeken indul el, és ott fejeződik be, ezt lehetetlen gyógyszerekkel folyamatos pozitív irányba terelni – és azt is gondolom, hogy ez csak méreg lenne párkapcsolatukban…. Ehhez a saját személyükből kiinduló, belső érzelmi motorból induló tetteknek kell felépülnie. Olyan ez, mintha a kályhába a parázsló tűzre, egy-egy fahasábot helyeznek, és hagyják, hogy lángra lobbanjon. A fahasábok az egymás felé megnyíló tettek, a tűz pedig az, ami vonzza Önöket, hogy melegedjenek mellette, azaz szexuálisan átéljék egymás lényét! Az első fahasáb az lehetne, ha ezt a levelét megmutatná társának, hogy érezze, milyen fontos Önnek az Ő személye és kettejük kapcsolata

Ha ez nem segít, ha önmaguk erejéből nem jutna egyről a kettőre, akkor még mindig segíthet a párterápiás konzultációsorozat, ahol feltárható a problémák gyökerei, és egy új életforma alapjai is lerakhatók, hogy egészségesebb érzelmi közegbe kerüljenek.

Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok!

Pin It on Pinterest