Mi a mantra?

Egy jól és pozitívan meghatározott szöveg, amit folyamatosan ismételgetsz.

Mit érhetsz el vele?

Az ismétlések által meditatív állapotba kerülsz, ami megnyugtat, kikapcsolja a reális gondolkodást, és egyfajta módosult tudatállapotot hoz. Ebben a helyzetben megsokszorozódik a belső energiaforrások hatékonysága. BÁRMIT ELÉRHETSZ VELE!

mantra

 Hogyan alkalmazd?

Tele vagyunk szabad idővel. Nem viccelek! Mész sétálva (na jó, tudom, rohanva), és az agyadban csak úgy száguldoznak a gondolatok. Csak kezdd el picit figyelni, de úgy, hogy azt is megnézed, milyen a minősége: pozitív, azaz önmegerősítő vagy negatív, azaz lehúzó gondolatok-e ezek!

A precízebbek le is írhatják, nekik előbb lesz erre megoldás, merthogy a következő az egyszerű feladat:

 

  1. Gyűjtsd a mormolásaidat, melyek egész nap cikáznak fejedben!
  2. Nézd meg őszintén, milyen tartalmuk van, pontosan miről szólnak ezek: pl. „De hülye vagyok!” „Erre képtelen vagyok!” „Szétesem a fáradtságtól!” „Nem bírom tovább!” … stb.
  3. Most jön a csavar: minden egyes önsorsrontó monológot cserélj ki egy pozitív mantrára, és EZEKET ÍRD LE! pl. „Okos vagyok és értelmes, vannak jó meglátásaim!” „Képes vagyok életem nehézségeinek megoldására!” „Egyre pihentebb vagyok!” … stb.
  4. Nos, nincs más tennivaló, mint a saját pozitív mondataidat megtanulni, és minden szabad, üres pillanatban, amikor nem kell fejben ott lenned helyzetekben, akkor mormolni magadban rendületlenül! Ha lehet, akár órákon keresztül!

 Döbbenetesen mély belső koncentrációt ad, és lecsendesíti a negatív önsorsrontó monológokat! Megerősít, és egyben a problémáid fölé emel, így rálátást ad életed jelenlegi állapotára. Ettől pedig csak egy hajszálnyi távolságra van az, hogy a megoldást is észre vedd!

Kérlek osszad meg velünk, hogy Neked milyen megerősítő mondatok születtek?

Ha tetszett a cikk, osszad meg bátran és lájkold nyugodtan…!

 Ölelés: Viki

Pin It on Pinterest