Elvárások szerint élsz?

Még előttünk a karácsonyi hajrá, de sokunk agyában már kavarognak a gondolatok, hogyan milyen sorrendben, mit kellene elintézni, hogy mindenre jusson idő. Erről már szólt egy bejegyzés, nem ismétlem önmagam.

Könnyen esünk bele mindannyian abba a hibába, hogy megfelelni igyekszünk az elvárásoknak. Azonban, ha belegondolunk, akkor sokszor az sem tisztázott, hogy ki, mikor, milyen formában kezdte elvárni tőlünk azt a “valamit”.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Te, Kedves Olvasóm,  hogy vagy ezzel?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mi az a működés, ami szerint pl. elkezded az ajándékokat kiválogatni szeretteidnek? A saját elképzelésed szerint döntesz, vagy meglátod, meghallod azt is, amit a másik szeretne?

Én sokak szerint a Fanatikus Karácsonyi Ajándékozók körébe tartozom. Ez annyit jelent, hogy már az ünnepi asztalnál ülve, csomagokat bontogatva kezdem figyelni, hogy ki minek örülne még a továbbiakban! Ezeket az elcsípett mondatokat, sóhajokat aztán szaporán bejegyzem a naptáramba. Ezt a módszert követem egy éven keresztül, s így ilyentájt, amikor a Jézuskához írt levelek úgy hullanak a fejemre, mint a hópelyhek egy fagyos téli éjjelen, akkor már szinte tudom, hogy mi lesz azokban!

Persze sokszor van ám mellégondolás, de az esetek 80%-ban megegyezik az óhajtott ajándékok listája az általam gyűjtött lehetséges ajándékok listájával.

Tudom, későn szólok, és ez lehet dühítő számodra, mert mit is tudsz kezdeni ezzel az “Egy évre tervezz előre!” őrülettel?

DE:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Vajon Te, milyen levelet írnál a Jézuskának?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Igen, így felnőttként! Mit óhajtanál, mit kérnél? Mersz kérni, vágyni dolgokra, s vajon MEGÍROD AZT A LEVELET, és FELADOD A POSTÁN, hogy meg is érkezzen a Kedves Címzettnek?

Mi csoda? Te ilyet még soha nem írtál?

Pedig nagyon élvezetes és szórakoztató kaland ez!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kezdj hozzá azonnal, de csak ezzel a feltétellel:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Legyen egy olyan leveled is, amiben MAGADNAK ÍRSZ SAJÁT MAGADTÓL KÍVÁNSÁGOKAT!

Lehetőleg úgy 30 db-ot! Ne gondolj nagy dolgokra, lehet ez egy szelet süti vagy kávé a cukiban, vagy egy séta itt és ott, esetleg egy szép kép nézegetése kettesben evvel-avval, masszíroztatni a lábfejed 1/2 órán (igen, jól olvasod FÉL ÓRÁN) keresztül…. stb.

cappuccino-873_640snow-110062_640bake-170437_640

VEDD ELŐ A FANTÁZIÁD, és gyerünk, kezdj írni magadnak adható ajándékokat!

Mit gondolsz tudsz-e szeretni mást igazán addig, amíg nem szeretet Önmagad teljes valódban?

S vajon ha nem adsz magadnak szeretetből ajándékot, akkor hogyan akarsz adni másoknak?

Nos, Te mit gondolsz erről?

Szerinted a szeretetnek hány formája létezik?

Jöhetnek a kommentek!

 

Ölelés: Viki

Pin It on Pinterest