Lombik 40 felett – egy igazi küldetés

“Lombik programban veszek részt, ami kikészít. A szülinapos emlékem adja át leginkább, ha szeretném leírni, mi zajlik bennem. Durva dolog, ami fejbe vágott a 40. szülinapomon. Ott ünnepelt velem a sok barát és ismerős. Értékes kapcsolatom mind. Emlékeztetnek, hogy milyen sikeres és csodás éveket tudhatok magam mögött. Azonban mélyen legbelül, ott a csodás ünnepi zuhatag mellett, a ragyogó csillogó gyertyák fénye kontrasztjaként, mardosott valami éktelen nagy sötét bánat és düh. Tolom a lombikot évek óta, és ma már haragszom mindenre és mindenkire: a jó alakú szexi nőkre, pocakot mutogató büszke kismamákra, a boldogságot sugárzó andalgó párokra. Minden olyan lény dühöt vált ki bennem, aki emlékeztet arra, aki eddig voltam: szexi és jó nő, formás friss idomokkal, és minden olyan lehetőségre, ami elmúlni látszik. Végtelen szomorúsággal tölt el, ami számomra elérhetetlenné kezd válni: a várandósság és az anyaság lehetősége is. Azt gondoltam mindenre van időm. MINDENRE. És most kiderült ez durván benéztem: TÚL ÖREG VAGYOK A TEHERBE ESÉSRE!”

Ismerős gondolatok ezek a sikertelen lombikozás következtében?

Nagyon sok kliensem kezdi hasonlóképpen a bemutatkozást, amikor 40 felett keress meg, hogy a lombikozás következtében átélt élményeit, érzéseit átdolgozza. Ezeknek a nyitányoknak van egy jellegzetes hangulata. Szembenézés a valósággal, és az álmodozásról, a “mindent elérhetek az életben” gondolatról való lemondás búskomorsága. Bár a lombikozás közben miden nő bölcsebb lesz a női nem biológiai jellemzőit illetően, ám ezt sokan élik meg úgy, hogy az egészben a társadalmi rendszer áldozatai. Senki nem foglalkozik azzal, hogy milyen esélyei vannak egy nőnek a biológiai adottságai mentén, hogy biztosan teherbe essen egy adott ciklus alatt. Sem az oktatás nem foglalkozik vele, nincs prevenció erre, és így a családok és a barátok sem tudnak támogató előrejelzéssel segíteni.

A beavatkozások rávilágítanak arra, hogy mekkora az esélye teherbe esni

Van egy csúnya alapigazság, amit az evolúció hagyott örökül MINDEN EGYES NŐ SZÁMÁRA. Ezek pedig azok a tények, amiket igen nehéz ma még felülírni és megváltoztatni. A teherbe esés esélye százalékarányosan kimutatva attól lesz szívet tépő adat, hogy túl későn találkozol vele. A mai társadalom olyan ritmust diktál, ami előbb a személyes egyéni kiteljesedést sugallja mind intellektuálisan, mind érzelmeidben, s mind kapcsolataidban. Ezek a hétköznapi alapcélok, hogy: jó suli, kitűnő képzés, szuper munkahely, tökéletes társ, pompás fészek, hosszú évekre, akár ÉVTIZEDEKRE odázzák el azt a gondolatot ill. vágyat attól, hogy gyermeket szeretnél és megélnéd általa az anyai ösztönödet.

Mennyi az esélye, hogy egy adott menstruációs ciklusban teherbe ess?

A nők életkora egyenes arányban áll a sikeres fogantatással, tehát:

  • 15 évesen: 40-50%
  • 25 évesen: 30-35%
  • 35 évesen: 15-20%
  • 39 évesen: 7-8%
  • 45 évesen: 3-5%
  • 47 évesen: 0%

Mit is jelent ez konkrét számokra leképezve? Mire eljutsz a gyermeknemzésig úgy 35 évesen, akkor 100 petesejtből 15-20, 40 évesen pedig 7-8 petesejted lesz FOGAMZÓKÉPES (azaz megtermékenyül, de ki tudja, hogy elindul-e az embrionális fejlődés útján?).

Természetes körülmények között 1, esetleg 2 petesejtet termelnek a petefészkek, azaz ezt a számot kellene majdnem 100x-osra felszaporítani, hogy BIZTOSAN SIKERES LEGYEN a LOMBIKPROGRAMOD! Lehet,  hogy mélyen elkeserítelek, de NINCS OLYAN gyógyszer, hormon, beavatkozás, ami erre akár egy év alatt biztosítja ezt a BORZALMASAN MAGAS számot.

Lombik program esetén is el kell fogadd a természet törvényeit!

Nagyon sok nő 35+ után KEZD BELE a BABAPROJEKTBE, nem tudva, hogy radiálisan csökkent annak lehetősége, hogy egy adott ciklusban megérő petesejtből megfoganjon egy életképes embrió. Sokan bűntudattal színezett önváddal érkeznek hozzám, amikor az orvosuk tájékoztatja őket az esélyekről, s mind fájdalommal telien sóhajt fel, “Ajh, ha ezt előbb tudtam volna!?”

Nem csak azzal nehéz megbirkózni, hogy a természet adta fiziológia alapján milyen sok próbálkozás hozhat sikert a lombikban, hanem annak az elfogadása is, hogy SOHAN NEM LESZ 100% esélye annak, hogy egy lombikprogram folyamat biztosan sikerrel jár majd.

A lombik érzelmi folyamatait kísérő terápiás munkám egyik drámai pillanata, ami eldönti érettségedet is

Minden terápiás kapcsolat egy részletes felméréssel indul, ami két alapkérdés köré szerveződik:

  • “Mi a problémád/Miben segíthetek?” és a
  • “Mi a célod/vágyad a terápiás munkánkkal?”

Az előbbi nem okoz nagy kihívást, abban minden jelentkezőnek elég bátorsága van, hogy mélyről megfogalmazza az összegyűlt sérelmeit, vigasztalansága eseményeit. Az igazi kihívás akkor kezdődik, mikor szintre rendre mindenki CÉLKÉNT a BABÁT jelöli meg, azaz segítsem meg, hogy az érzelmeket feldolgozó ill. önismereti munkával oszlassunk el minden gátat, ami a teherbe esés útjában áll.

Ezen a ponton hosszan időzünk el, mert soha nem fogok senkit becsapni hamis ígértekkel. Erre a babavágyra ugyanis nem szerződhetünk! Nem lehet a cél egy élet megszületése. Miért? Mert akkor én becsapnálak, hogy van olyan tudásom, képességem, ami felül írja a természeti törvények szabályait.

Egész eddig ebben a hitben ringatott mindenki: “MOST BIZTOS A SIKER!”
Ezt sugallta az orvos a kivizsgálás eredményeivel. Ezt szajkózta család, barát, ismerős. Számos tévhittel írta tele a gondolataidat mindenki, aki tudja, mekkora küldetésben vagy. A lényeg, hogy csalódásaid jelentős részét az okozza, hogy hiszel valamiben, ami ellene megy az élet alapvetőségének, és ehhez a hithez, ehhez a csalódás ismétléséhez kérnél engem fel újabb támogatónak. Nos, ebben soha nem veszek részt, azaz minden alkalommal átbeszéljük, hogy ez a BIZTOS SIKERRE SZERZŐDÉS nem lehet terápiás kapcsolatunk célja.

Ezen ponton el is dől, hogy ki mennyire érett a lombik folyamatokban

Aki a fentebbieket megérti, elfogadja, és nyitott egy önismereti támogató kapcsolatra, Ő benn marad, és folytatja a sikertelen lombik következtében megakadt érzelmi, lelki munkát. Aki nem akar szembenézni a tényekkel és a valósággal, Ő azonnal kilép, és nem vállalja fel, hogy nincs képessége felülírni az élet szabályait: vakon bízik abban, hogy lesz valaki, aki 100%-os sikert garantál. Ez borzalmasan nehéz tévhit! Az lesz ugyanis az egyik legnagyobb  támaszod, ha elfogadod: soha nincs 100%-ig biztos, hogy a lombik beavatkozás által kisbabád születhet. Ennek a vállalható számosított aránya: 50-50%. Fifti-fifti. Vagy sikerül vagy nem. Ez lehet a legnagyobb tanítód, és biztos bázisod, ami aztán abban a bizonyos 2 hétben, ami a beültetés után elkezdődik, megóv téged a megbolondulástól.
Egyszer csak leesik egy megy teher rólad, és elindulsz a természet törvényeinek elfogadásában. N em mondom, hogy könnyebb megbirkóznod a végnélküli fájdalommal, ami lelkedet mardossa, ha nem sikerül a lombikod, de eldobhatsz számtalan önvádat, negatív hiedelmet, önsorsrontó gondolatot.

Én készen állok arra, hogy támogassalak ebben a nehéz érzelmi lombik küldetésben, vajon te is készen állsz meghaladni önmagadat? Ha igen, keress nyugodtan, várlak szeretettel

Ölelés:
Gyetvai Viki, a Léleksimogató

LOMBIKOS támogató CSOPORT a Facebookon:
https://www.facebook.com/groups/246496832462921/?ref=bookmarks
Gyere, várunk szeretettel Téged is!

 

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

13 + 8 =