Meddőség lelki okainak terápiája

MEDDŐSÉG A DIAGNÓZIS, de nincs rá konkrét magyarázat? MIT TEGYÉL?

Lehet, hogy már nem titok előtted, hogy a meddőség hátterében lévő lelki okok is befolyásolhatják a sikeres lombikozást. Ha a lelkedben, az érzéseidben, az életutadban, vagy a kapcsolataidban vannak gátak, akkor hiába szaladsz orvostól orvosig, hogy segítsen meddőségeden, és varázsoljon a pocakodba egy tüneményes kisbabát!
A belső megéléseid is befolyásolnak Téged. De nem csak az, ami itt és most történik Veled, hanem minden, ami valaha történt, az is jelen van mindennapjaidban, így a meddőség elleni küzdelmedben is. Egyetlen dolog, ami különbséget tesz, hogy van-e tudásod minderről avagy a teljes homály fedi a múlt dolgait!
Ha utóbbiba tartozol, akkor nincs más módja annak, hogy meghalld önmagad belső üzenetét, mint az, hogy a tested jelez feléd, azaz meddőség esetén, egyszerűen nem leszel képes teherbe esni.

Miért működsz így?

Mert a tested a lelked és a gondolataid nem választhatók szét, csak az önmegfigyelésedet, azaz az önreflexiódat tudod annyira elcsendesíteni, hogy ne vedd észre önmagadat az életed megélése közben, és nincs engedélyed arra, hogy épp az aktuális érzéseid szerint cselekedj!
Mondok egy példát, ami szinte minden kliensem témája:
Amikor kislány voltál, akkor igyekeztél megfelelni a szüleid elvárásainak. Ezek között van egy abszolút favorit: “a kislányok jól viselkednek, és nem csinálnak csúnya dolgokat!” A csúnya dolgok közé tartozott például, hogy nem verekedhettél, ha valaki bántott, vagy nem haragudhattál, nem mondhattál csúnyát úgy istenigazából, mert jól megszidalmaztak érte, hisz a kislányok szépek, aranyosak, kedvesek! Ha szabad volt a pálya, és lehetett kislányként bunyózni, akkor sokszor más irányból jött lenézés, megvetés, mely cselekedetedhez társult. Kaphattál rengeteg fekete pontot a suliban, mert hát mégiscsak, milyen ez a jány, hogy így vadul!? Tiszta fiú, na ilyet, már mégse! Tessék szépkislánykodni!

Mit értek el ezzel?

Már gyerekként letiltották, hogy aszerint élj, amit szeretnél, vagy hogy szabadon gondolkozz, érezz, azaz, hogy egy autonóm ember legyél! A belső megéléseid elhanyagolása által, elfordultál attól a csodától, ami igazán segíthet neked. Nyilván nem lehet mindenkit hátba vágni, mert te haragszol, de az megengedhető, hogy bármilyen érzést, akár haragot érezz, és ezt levezesd olya módon, ami belefér a szociális normákba.

Mit tehetsz?

Keresd meg önmagad a saját életedben, és adj válaszokat azokra a kérdésekre, melyek felmerülnek benned a jelenlegi életedben, meddőségedben. Tudom, könnyű ezt mondani, sőt: a tudattalanba elrejtett érzések és élmények előkeresése nem egyszerű feladat, ehhez már szakember segítsége is kell.
Gyere el a meddőség lelki okait kutató terápiába, és keresd meg a válaszaidat!
Nyugi, attól még, hogy egy szakemberhez fordulsz, aki képzett és pszichológiailag is értelmezi a problémádat, még egyáltalán nem vagy hülye, bolond vagy dilis! Ez nem így van!

Ha veszed a fáradtságot és utánajársz, mi lehet a meddőség mögött benned, ami akár tudattalanul lappang és befolyásolja a gyermekáldás érkezését, akkor garantált, hogy rálátsz önmagad működésére, a családod láthatatlan, de téged minden pillanatban befolyásoló hiedelmeire, vagy szüleid elvárásira, illetve megtalálod a téged és a párodat működtető kapcsolati dinamikátok alapjait.

Felelőtlenség anélkül belevágni a testedet befolyásoló kezelésekbe, hogy mindezzel tisztában lennél, mert semmiféle pirula nem tudja a múlt eseményeit és ezek lelki emlékeit felülírni! Elfordulhatsz önmagadtól, de ennek csak egyetlen következménye lehet, mégpedig az, hogy sikertelen hónapokat szorongsz végig, mert nem jön össze a baba, mert egyre értéktelenebbnek gondolod magad, mert egyre feszültebbek lesztek a párotokkal, míg végül eljutsz oda, hogy egy csődtömeg vagy, életed pedig egy nagy szemétkupaccá változik.

Ha idáig eljutsz, vagy pároddal közösen kezditek ezt megélni, akkor sokkal több idő innen felállni, hiszen nem csak a meddőség lelki okait kell lélekben begyógyítani, hanem a kezelések ideje alatt szerzett lelki sebeket, pofonokat és sérelmeket, érzelmi fájdalmakat is át kell dolgozni. Kicsit olyan ez, mintha már alapon sérült lennél, és ezzel a sérüléssel mennél egy hatalmas küldetésre.

Semmiféle űrhajót nem indítanak addig a világűrbe, hogy keresse a földi életen túlmutató életjelenségeket, amíg nem ellenőrzik le minden egyes apró részét, hogy biztonságban tegye meg a küldetését. Ha csak egy kicsi bizonytalanság van a szerkezetben, már lefújják az indítást. A te űrhajóddal mi a helyzet? Te készen állsz minden egyes apró érzésedben, gondolatodban a saját küldetésedre?

Gyere hozzám, hogy együtt keressük meg azokat az érzelmi gátakat, melyek megakadályoznak az anyává válásban!

Jelentkezz be hozzám személyes vagy online konzultációra!

A honlapon és a hírleveleimben tegeződöm, terápiában viszont magázódom!

9 + 4 =

Sikertelen lombikkezelés érzelmi támogatása

Sikertelen lombikkezelés érzelmi támogatása

Sikertelen lombikkezelés érzelmi támogatása Nem sikerült. Nem jött össze a baba. Nincs a pocakodban semmi. Üres. Annyira vágytál rá. Reménykedtél. Mindent megtettél. És nem jött össze a baba. Orvost kerestél. Vizsgálatokra jártál. Súlyos árakat fizettél. Azt etted és...

bővebben
Megrekedt fiatal kapcsolatok párterápiája

Megrekedt fiatal kapcsolatok párterápiája

Megrekedt fiatal kapcsolatok párterápiája Hány éve is vagytok együtt? Még mindig nem tudjátok a “hogyan tovább”-ot? Féltek a továbblépéstől: összeköltözéstől, eljegyzéstől, házasságtól, gyerektől? Azt gondoljátok, hogy a házasság csak egy papír, és mindent elront? Nem...

bővebben
Sikertelen lombik-párterápia

Sikertelen lombik-párterápia

Hogyan segít a lombik-párterápia? Milyen hatásai vannak a sikertelen lombikozásnak a párkapcsolatra? A sikertelen lombikozás a párkapcsolat egyik legnagyobb krízise. Ha feldolgozatlanul hordozzátok ennek a fájdalmát, akkor belebetegedtek testileg-lelkileg vagy akár...

bővebben

Kövess!

Párkapcsolati problémák párterápiája

Lombik & meddőség terápia – VIDEÓ