Tisztelt Uram!

Először is bemutatkoznék:
Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, meddőség, ill. a lombikozás lelki okainak szakértője.
Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a lombikprogram közben átélt érzéseiket feldolgozzák, és ha szükséges, a természet rájuk mért átkán átkísérjem őket.
2010 óta vagyok segítőjük, s mivel hetente tucatszám beszélgetek egyénileg vagy párban velük, így elég komoly ismeretem van, hogy mi zajlik a lelkükben, érzéseikben meddőségük kapcsán.

Most engedje meg, hogy segítsek Önnek is, mert bár Önök Isten szolgáinak, Jézus Krisztus követőinek vallják magukat, de úgy látom most e két fontos alapot, mely Önt a katolikus egyházhoz köti, nyilatkozatával nemhogy megerősítette volna, hanem mélyen megbántotta.

Ön nyilatkozatával durván megsértette a gyermektelenség miatt szenvedő párok sokaságát. Egyházi képpel élve: Ön az, aki jelenleg Krisztus keresztjére végleg felszögeli őket.

(Krisztus testébe három szöget vert az Ember, s e három szög kínja feszítette keresztre ŐT.)

Az első szöget a meddő párok, s főként a nők testébe a természet szúrta. Mert elmaradt a természetes fogantatás. A vágy, hogy szülővé váljon, nem fordult áldásba. Nincs olyan nő, aki ne érezné magát felelősnek. Mindben ott ég a bűntudat, hogy ő a vétkes, hisz az ő testében történnek a dolgok. A felelős csak ő lehet, mert valami bűnt követett el.

Minden egyes nőben, hacsak egy pillanatra, de ott a kétség, hogy van-e így értelme az életnek?

Óriási feszültséget szül a kapcsolatban is, ha nem jön a baba. Sokan el is véreznek, és elválnak útjaik. Nem azért, hogy ne szolgálják Istent, hanem olyan érzelmi terheket kezdenek cipelni, ami megroppantja őket és eltávolítja őket egymástól, s ezt még a korábban tett egyházi eskü se bírja ki! Olyan messze kerülnek egymástól, és olyan bűntudattal teli szégyennel élnek a meddő párok, hogy segítség nélkül belerokkannak külön-külön, és sokszor együtt is.

Aki érzelmi és lelki támogatást kér, van esélye, hogy ezt megússza, de mivel a többség csak az orvosi protokollon fut végig, s mivel ennek csak az átlag 25-30%-a zárul sikerrel, így a párok jelentős része hosszú évekig, akár életük végéig bűnhődik a természet átka miatt.

A második szöget a jelenlegi kormányon lévő, lombiktörvényt alkotók formálják éppen. Mivel még csak a tervezetekről lehet tudni, így erről nem írnék részletesen, de 2 dolgot meg kell említsek:
Egyrészt, ha minden igaz, akkor az OEP a tb támogatást intézményekhez köti majd, és nem az igénybe vevő pár dönt majd arról, hogy ki segítse őket babához, azaz kimarad a szabad orvosválasztás.

Másrészt nem jelenik meg a tervezetben, hogy kiemelt fontosságú legyen a pszichés támogatás, illetve az, hogy mielőtt a párok a testüket hihetetlen mennyiségű gyógyszerrel és hormonnal terhelik le, gondolkodjanak el azon, hogy lehet-e érzelmeikben, vagy a párkapcsolatukban akadálya a gyermekáldásnak!

Amennyiben a tervezet eddigi kiszivárgott részletei teszik ki a lombik támogatásának új törvényét, akkor a rendszer maga lesz az, aki a nők és párok testébe beüti a második krisztusi szöget. Hiába adnak majd több pénzt, félő az eredmények nem tükrözik majd vártakat.

A harmadik szöget a meddő párok keresztjébe, “tisztelt” megyés püspök úr, Ön ütötte beléjük azzal, hogy bűnösnek címkézte meg őket!

S most ezen a ponton kérdezni szeretném Önt:

 • Árulja el, mi okból tette ezt a kijelentését?
 • Mi volt a lelki meggyőződése, hogy mi lesz az eredménye ennek?
 • Mely segítői szándék küldte Önt a lombikozás közelébe?
 • Tisztában van-e vele, hogy mit tett, felmérte-e, hová, kikhez dob be pusztító szavakat?

Tudja azokhoz a párokhoz, ahová nem érkezik baba, oda nem lehet ilyen durván és bántón betörni! Ott érzékeny a lélek. Rettenetesen sérültek már.

Ha már lombikoznak is, akkor pedig nem csak a bűntudatuk mély, és egészségromboló, hanem az egész életük válik traumatizálttá!
Ahol pedig trauma van, oda mély alázat szükséges, és végtelen segítői lelki simogatás, és még ennél több gyógyítói türelem.

Amikor egy-egy órámra én készülök, akkor egyetlen vágyat szólítok meg magamban: csak segítsek, és semmi módon ne romboljak!
Legyen annyi erőm és lélekjelenlétem, hogy meghalljam a hozzám forduló szívének baját!
Legyek olyannyira empatikus, hogy a lelki terheit át merje nekem adni egy kis időre azért, hogy ebből megkönnyebbült helyzetből Ő, a Szenvedő felszabaduljon és terhére rá tudjon tekinteni. Igen, én átmászok a keresztjére, és átélem a szögek adta sebek mély és fárasztó fájdalmát, de ezt csak is azért teszem, hogy Ő, a Szenvedő megértse, mi okból kapta e terhet. E közben megerősödik majd annyira, hogy kezdjen vele valamit, s akkor én meghagyom újra a teljes kereszt teljes súlyát neki, egymagának, a Szenvedőnek, és végtelenül bízom benne, hogy azt tesz vele, amire neki ezt az akadályt az élet megalkotta. Hogy a saját útját, a saját belátása szerint, megtalálja.

Tudja megyés püspök úr, én szoktam félni attól, hogy amit mondtam vagy tettem, az vajon bármi okból, (de semmiképp sem szánt szándékból) a meddő nőt vagy párt, esetleg megbántotta-e?
Ha így lenne, és erről tudomást szerzek, vagy észre veszem, akkor azonnal bocsánatot kérek, és minden eszközt megragadok, hogy jóvá tegyem tettemet.

Most ezt javaslom Önnek is!

Ha a meddő és lombikozó párok érzelmeiről olvasna, akkor böngéssze bátran a honlapomat.

Ha lelki segítséget adna ugyanezen pároknak, akkor pedig szépen kérem, gondolja újra, hogy miért vette magára Isten jelmezét! Biztos vagyok benne, hogy nem a rombolásra tett papi esküt!

Ha segíteni szeretett volna, akkor azt erősítse, hogy van remény, és van lehetőség. Hogy bár a gyermekáldás nem adatik meg vérükből-testükből, de ennek a veszteségnek a feldolgozása mentén születhet valami új, ami igenis csak az övék! S mivel Isten nem konzervdobozba zárt egyszerűséggé teremtette meg az embert, azt is hangsúlyozza ki megyés püspök úr, hogy találják meg a küldetésüket a saját életükben, s ne vágyják a lehetetlent.

De leginkább a bűn keresztjét vegye le róluk!

 • Mert egyik sem bűnös!
 • Sem azért mert vágyik a gyerekere, és nem lehet nekik!
 • Sem azért, mert ebbe belerokkanva, akár elválnak útjaik!
 • Sem azért, mert a természet gyógyításáért, orvoshoz fordulnak!
 • Sem azért mert lombikoznak, és azért sem bűnösök, mert küzdenek!
 • Elég, ha imádkozik értük, lehet azzal hamarabb célt talál Ön is!
 • Lehet, hogy a katolikus egyházi gondolkodás szerint és az etikai kérdések mentén van elszámolni valójuk a megtermékenyített embriókkal kapcsolatban, de ezzel ne a bűnön keresztül kelljen gondolkodniuk! Elég nekik, amit ezen az úton megkapnak lelkileg és testileg elszenvednek, nem kell nekik a tudatlan külvilág terhét is cipelniük!

Reménnyel telve, üdvözlettel:

Gyetvai Viki
mentálhigiénés szakember
a meddőség, ill. a lombikozás lelki okainak szakértője
www.szimbolumterapia.com

Eredeti bejegyzés helye:
https://www.facebook.com/szimbolumterapia.hu/posts/1453452318023300


Pin It on Pinterest