LOMBIK és génkutatás összefüggése

Tudom, hogy ijesztő és tragikus, de úgy tűnik igaz!

A sikertelen lombikprogramoknak lehet traumatizáló érzelmi következménye. Ez nem újdonság, de az igen, hogy ezt az érzelmi emléket, amit a lombikozás egy-egy pár tagjai lelkében ott hagy, megörökölhetik a sikeres lombik következtében megszülető gyermekek is.

A mai genetikai kutatás már ott tart, hogy bizonyítja, a génjeink elraktározzák a stressz időszakát, különösképpen a traumatizáltság élményét.

A lombikozás, ha nagyon megterhelő, fájdalmakkal és túlzó izgalmakkal teli, valamint ha a sikertelensége után, megpihenés és feldolgozás nélkül, gyorsan követik egymást a következő beavatkozások, akkor olyan érzelmi következményeket hagy maga után, melyeket a traumatizált személyek is mutatnak.

Ennek az a veszélye, hogyha sikerül egy következő, de sokadik lombik, akkor a megszületendő gyermek a szüleitől megkaphatja ezeket a lombikozás közben átélt élményeket, és személyiségében teherként cipelheti azokat.

Tudom, hogy ez elsőre elvontan és ijesztően hangzik, mégis arra buzdítok minden lombikozó párt, és családot, hogy mielőtt a sikertelenség után, belekezd a következő lombikprogramba, álljon meg egy kis időre és gyászolja el a meg nem született kicsi életeket.
Ez nekik, a párnak is fontos, mert egészségvédő, regeneráló hatással bír, de a következő generáció lelki egészsége szempontjából is meghatározó lehet!

A lenti cikk a holokauszt túlélők és leszármazottaik genetikai vizsgálatát és a téma kutatását mutatja be.
Ha ennek mentén gondolkodunk, és tudomásul veszi mindenki, hogy a lombikozás nem csak a testről szól, nem csak biológiája van, hanem a lombikozásnak a lelki része is kiemelkedő, akkor lassan bekerül a köztudatba, hogy nem lehet az érzelmeket elhanyagolni e téren sem!

A cikket, ami e kutatásról szól itt találod:

http://www.atv.hu/kulfold/20150831-a-holokauszt-tulelok-a-genjeikkel-is-atadjak-az-atelt-traumakat