Lombikozok, de nem vagyok normális!

Tudod-e, hogy ez az egyik leggyakoribb önvád, amit hallok a lombikozást kísérő támogató terápiákon? Sok női kliensem bántja magát napról napra, mert úgy érzi, hogy a lombikozás közben megélt negatív gondolatai vagy érzései nem normálisak. Viszonylag rövid munkával elérhető, hogy ezek az önbántó élmények kontroll alá kerüljenek. Mit tegyél, ha benned is dörömböl minden percben ez a sok-sok terhet és rossz kedvet hozó “Lombikozok, és ….” kezdetű negatív gondolat? Menjünk sorba a példákon!

Lombikozok, de tiszta hülye vagyok! Belekötnék az élő fába is, dühöngenék, de nem lehet!

A lombikozással együtt járó feszültség teljesen normális jelenség. Egy komoly erőpróbán vesztek részt, ami hat a testi jóllétedre, az érzéseidre, a gondolataidra, és így a viselkedésedre, azaz a kommunikációdra is.

Lombikozás közben számtalan gyógyszer, hormon, vitamin kerül a szervezetedbe, ami befolyásolja a fizikai kiegyensúlyozottságodat.  Megváltoznak a mindennapi szokásaitok, hiszen az egész életet áthatja a lombikozás misztériuma. A viselkedésetek észrevétlenül, sőt nem is tudatosan vált védekező üzemmódba. Ez hozza, hogy hamarabb jön létre egyfajta belső feszültség, amiből sokkal kevesebb inger is elég, hogy átváltson vitatkozásba, kiabálásba, robbanás közeli állapotba. Ez a megváltozott reakció erősen eltérhet azoktól, melyek korábban jellemeztek titeket, így ez további aggodalmat szül: “Lombikozok, de tiszta hülye vagyok!”. Az egész motorja, mozgatórugója sokkal mélyebb érzelmi szinten lapul meg, ugyanis a lombikprogramban való részvétel mélyén ott az a nyavalyás rettegés: “Lombikozok, de mi van, ha nem sikerül?” s ennek egy még nehezebb gondolati változata: “Lombikozok, de tuti biztos, hogy nem sikerül!”

Lombikozok, de tuti, hogy nem fog sikerülni!

Van egyfajta törvényszerűsége annak, ahogy a lombikozás sikerességéről gondolkodsz. Ha legelőször mész lombikkal foglalkozó intézménybe, akkor szinte a megváltó reménnyel vonulsz be: “Tuti biztos, hogy a lombik segít teherbe esnem!” Elég ritka, hogy a legelejétől kételkedik valaki ebben, az első alkalmat kísérő totális apátia pedig extrém kevésszer fordul elő.

Van egy kevés számú pár, akiknek tényleg egyetlen lombik és megszülethet a gyermekük, de ez igencsak elenyésző. A LOMBIK LÉLEK Facebook csoportban egy szavazást, ami reális képet fest arról, hogy mennyi alkalomnál tartanak a lombikozó párok (katt ide, és Gyere, csatlakozz a csoporthoz!).

A valóság azonban teljesen más képet mutat, és így a sikerességbe vetett hiedelmed is TELJESEN NORMÁLIS ha eltér a totális HURRÁ OPTIMIZMUSTÓL! Nem vagy hülye ha az egyre többedik lombikozás esetén egyre kevésbé hiszel a sikerességében. Nem hülye vagy, hanem véded magad attól, hogy a mesterségesen generált TUTI SIKERÜLNI fog állapotból vissza zuhanj egy pokoli fájdalmas mélységbe, ahová a sikertelen lombik utáni veszteség által kerülhetnél.

Mégis mit tegyél, ha nem akarsz becsavarodni a sokadik lombikodat kísérő “Lombikozok, de tuti, hogy nem fog sikerülni!” gondolataid megfékezésére?

SOHA SENKINEK NE HIDD EL, HA ezt azt megcsinálsz/gondol/érzel, akkor 100% biztos, hogy sikerrel jársz majd! HA MA ILYEN LÉTEZNE, AKKOR AZ ÖSSZES MEDDŐ PÁR pár hónapon belül gyermeket várna! Fogadd el, kérlek, hogy nincs TUTI SIKERT GARANTÁLÓ DOLOG ma a világban. Ígértek és remények vannak, amik segíthetik a lombikozásodat, de a legbiztosabb, hogy  50-50% az esélye az egész folyamatnak: VAGY SIKERÜL, VAGY NEM! ÖTVEN-ÖTVEN. Fifti-fifti.

Bármikor, amikor elönt a totális félelem és apátia, akkor kezdd el mantrázni: “50-50! Vagy sikerül vagy ne, de mindent megteszek, hogy sikerüljön! 50-50 és nincs több ráhatásom az eseményekre! Bizakodom, hogy sikerülhet, de 50-50! Félek, hogy nem fog sikerülni, de 50-50!” 

Ha nem tudnál megnyugodni, lecsillapodni, és már se éjjeled se nappalod nincs, amiben kicsit feszültségmentesen és normalizálva érzed magad, akkor gyere el személyes konzultációra, hogy felszabadíts azokat a belső erőforrásokat, amik védelmet és önmegnyugtatást adhatnak számodra!

Ölelés:
Gyetvai Viki, a Léleksimogató

LOMBIKOS támogató CSOPORT a Facebookon:
https://www.facebook.com/groups/246496832462921/?ref=bookmarks
Gyere, várunk szeretettel Téged is!

 

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

3 + 7 =