fbpx

Helló!

Ebben a cikkben a meddőség lelki okairól lesz szó.
Elolvasásához 6-7 percre van szükséged.

Légy üdvözölve Nálam!

Mondd, mennyi ideje várakozol leendő gyermekedre? Mióta rándul össze gyomrod a barátnők babával teli nagy pocakjával szembesülve? Mióta vált “fekete gyásznappá” menstruációd első napja?

És meddig akarsz várni, hogy megértsed meddőséged üzenetét, ami előtted még titok?

Ha felkészültél a valóságra, és úgy érzed kibírod az önmagaddal való találkozást, akkor íme, olvasd el ebben a cikkben, hogy mi okozhatja a meddőségedet, amit eddig csak testedben próbáltad gyógyíttatni, ám a meddőségnek egyéb okai is vannak.

Meddőség lelki okai

 1. Az éretlen személyiségű nő
  Ha ez jellemző rád, akkor döntésképtelen vagy, szereted a felelősséget átpasszolni, se igent, se nemet nem mondasz. Nem csak hagyod, hogy a másik “rúghasson labdába”, hanem  ki is mondod: “Én nem is tudom, te mit gondolsz?”. Na most erre a felhívásra mindig fogsz találni valakit, aki aktívabb, bátrabb, ill. bevállalósabb. Szereted, ha gondoskodnak rólad, s ha őszintén magadra nézel, akár azt is érezheted, hogy egy kislány tekint vissza rád.
 2. Ha a nő merev és kemény személyiség
  Az előbbinek pont a másik végén csücsülsz. Mindenben kőkeményen és merev szabályok szerint cselekszel. Eltántoríthatatlan vagy terveidtől és meg vagy győződve a dolgok rendjéről, melyekben természetesen csak te látsz tisztán. Lepattan rólad, ha segítenének neked, vagy javasolnának bármi segítőt.
 3. Korábbi feldolgozatlanul lappangó veszteségek
  Lehet, hogy egy korábbi terhességet nem vállaltál, és bűntudatot van emiatt. Lehet, hogy egy gyermeket már elvesztettél, és ez még mindennél jobban fáj. Lehet, hogy a sok sikertelen lombikkezelés hagyott nyomot lelked mélyében. Az is lehet, hogy gyermekkorodban éltél át súlyos veszteséget vagy a csúnyán végződött párkapcsolataid emlékeztetnek arra, milyen elhagyottnak lenni.
  Egy a közös mindebben: gyászolsz éjjel és nappal, de nem jutsz túl a veszteségeid fájdalmain. Ez pedig olyan, mintha mindennap egy temetésre készülnél, aminek soha nem lesz vége. Pedig ez így nincs jól. A temetés szertartásának is és a gyászévnek is végének kell lennie. Ha ez nem történik meg, lehet, hogy pont az élettől zárod el magad.
 4. Traumatikus történések
  Bántottak a szüleid akár szavakkal vagy tettelegesen? Netán elhanyagoltak? Lehet, hogy megerőszakoltak? Esetleg az egész családot érte támadás?
  Ezen események olyan mélyen rombolják a személyiséged, hogy lehetetlen a bizalmat átélned, a biztonságot érzékelned. Gyakori, hogy önfeláldozó, másokért élő leszel, és fontosabb számodra a körülötted élők boldogságát szolgálni.
 5. Párkapcsolati gondok
  Légy őszinte!
  Lehet, hogy rég kiábrándultál a párodból?
  Alkalmatlannak gondolod a másikat szülőszerepre?
  Tele vagytok frusztrációval egymás miatt?
  Nem is érted miért ő a párod, ha ki nem állhatod?
  Mindenen vitatkoztok, semmiben nem értetek egyet?
  Akkor a gyermek lehet, hogy ezeket oldaná meg? Reméled, hogy ha megszületik, akkor minden szép lesz és rózsaszín, mint a mesében?
  Hát akkor a íme: szomorú igazság az, hogy ez nagy tévedés. A gyerek mindent összezavar, összekavar. Még azokat a kapcsolatokat is, amik eddig jól működtek, de ha ez tele volt olyan helyzetekkel, amik miatt bukdácsolt a párkapcsolat, akkor a gyerek után könnyen bele is buktok. Ezt akarod?

 

Természetesen nincs vegytiszta személyiség. Ugyanúgy, mint más problémánál, a meddőség lelki okainak esetében is egyszerre több okot lehet találni.

Vigyázz! Ez a kategorizálás még semmit nem fog megoldani a meddőségből. Ez egyszerűen segít elindulni azon az úton, amit eddig kikerültél, mert ijesztő, fájdalmas és egyben ismeretlen, s ami arról szól: Ki is vagy valójában? Miről szól a jelened? Milyen titokról akarja a meddőséged fellibbenteni a vágyat?

Nos, megoldani szeretnéd a problémádat vagy eltitkolni magad elől a valóságot?

Ha előbbi, akkor jó helyen jársz, hiszen munkámmal ebben segítek. Ha utóbbi, akkor két dolgot tehetsz:

 • továbbra is homokba dugod a fejed és struccpolitikát folytatva tagadhatod jelened és múltad, vagy
 • feliratkozol meddőség témájú leveleimre, melyből folyamatosan értesülhetsz a meddőség lelki okairól és azok megoldásairól is.