Értetlenül állsz, hogy miért nem jön össze a baba. Nem tudod mitévő legyél. Keresed a meddőség okát a testeben. Orvostól orvosig koslatsz, kérded: MIÉRT? De nincs válasz. Marad a kétségbeesés, hogy örökre így maradsz.

Aztán kutakodsz a neten. Találsz mindenféle infót, de óvatos vagy, mert már rég nem tudod eldönteni, kinek és mit higgy el. Aztán megtalálod azt, amit és akit kerestél, és rácsodálkozol, hogy van a

MEDDŐSÉG LELKI OKA

Megdöbbensz, hogy ez eddig nem jutott eszedbe. Cikkeket keresel, szinte falod a sorokat, minden szót ízlelsz, és ahogy közelednek hozzád a kijelentések, úgy indul el lelkedben az érzelmi lavina. Ujjongsz attól, ha te is azt érzed, amit épp olvasol. Aztán van, hogy kételkedsz, s elbizonytalanodsz: “nem, ez nem lehet”, “ilyen nincs, nem hiszem”, “áh velem ilyen tuti nem történt meg”… stb.

Miután lekapcsolod a géped, s teszed a dolgod, eltávolodsz a témától. Még nem mered magadban elindítani, hogy vajon Rád mi vonatkozik az olvasottakból? Még kerülgeted, csak ízlelgeted a lelki okokat. Aztán mikor lepihensz, és nyugovóra térsz, bevillan valami apró dolog benned. Lehet, hogy egy érzés lesz, ami nem kellemes, vagy egy múltbéli emlék jelez, hogy megmutatná magát. Te megijedsz, és elfordulsz ettől, még a tested is mozdul veled, így fészkelődni kezdesz ágyadban. Próbálsz aludni, elcsendesedni, de nem megy. Mert elindult benned is a kérdés: “Vajon az én meddőségemnek is lelki oka van?” “Ha igen, akkor vajon mi lehet bennem, ami megakadályoz abban, hogy anya legyek?” “Mit tegyek, hogy teherbe essek?”

Lassan álomba szenderülsz, és reggel eldöntöd, utánajársz a dolognak. veszed a bátorságot és bejelentkezel e-mailen vagy telefonon. Megkapsz minden infót, megegyezünk a dátumban, időpontban, és te nagy várakozással kezded számolni hány nap a találkozásunkig, hiszen már csak ennyit kell aludnod, hogy meg tudd

MIÉRT NEM JÖN ÖSSZE A BABA?

Ezen a ponton kérlek álljunk meg egy kicsit! El kell keserítselek, de nem fogom tudni neked ezt megmondani! Fogalmam sincs, hogy Te miért vagy ennyire szerencsétlen, és miért nem tud méhedben megfoganni magzatod. Nem tudom, hogy mi áll meddőséged lelki okai mögött. Egyszerűen nem ismerlek sem téged, sem az eddigi életedet. Ezt Neked kell elmondanod, ebbe a térbe neked kell beengedned engem.

Tudom, hogy ez nem könnyű. Nem ismerjük egymást, számodra teljesen idegen vagyok. Bár olvastad néhány cikkem, rám kerestél a keresőkben, megnézted a Facebook profilom, de akkor is, nem mered még bele engedni magad a meddőség lelki okait kutató terápiába. S ez így van rendben! Ahhoz, hogy ez működjön számodra, meg kell bizonyosodj arról, hogy valóban átadhatod-e legmélyebben rejtegetett, féltett titkaidat. Eleinte teljesen normális, ha a legjelentősebb érzésed:

A SZÉGYEN

Olyan gondolataid lehetnek, amik nehézkessé teszik ezt az önfeltárást: “Mit fog szólni/gondolni rólam ez az ember?” “Vajon elmondhatok neki mindent?” “Lehet, hogy hülyének néz engem!” “Úh, de ciki, amit mondtam!” …

Nos, csak nyugtatni tudlak!

Biztos számtalan helyzetben tapasztaltad meg, hogy milyen elszégyellni magad, ám

a meddőség lelki okainak terápiája nem ilyen!

Mikor beszélgetünk nincsenek tabuk. Nincsenek korlátok. Azt mondasz, amit akarsz, és nem kapsz “Te őrült vagy!” címkét! Minden érzésed kimondható és megmutatható, hiszen ez fog neked segíteni a problémád megértésében! Ahogy rálátsz elakadásaidra úgy lesz egyre tisztább az a kép is, hogy mi az, amit megtennél legszívesebben.

Én nem teszek mást, mint minden eszközömmel, és támogatásommal biztosítlak téged, hogy bár a terápiának vannak nehéz időszakjai, de ez kibírható, és van benned erő, hogy megküzdj ezzel a helyzettel.  Másrészt tanúbizonyságot teszek a TE IGAZAD MELLETT! Téged foglak támogatni utadon, hogy elérd, amit kitűztél önmagad számára!

Érdekel, hogy mi történik a meddőséged által Benned, és a lelkedben?

Iratkozz fel itt, és elküldöm neked a legfrissebb írásokat!