Helló!

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy hány évesen mennyi az esélyed teherbe esésre?
Elolvasásához 5-6 percre van szükséged.

Légy üdvözölve Nálam!

Döbbenten tapasztalom, hogy mekkora a tévhit e témában. Olyan világban élünk, ahol könnyű elhinni:

  • az élet örök idejűvé tehető,
  • bármikor bármit meg lehet tenni,
  • ha figyelsz magadra, letagadhatsz 20 évet is akár,
  • sportolj, táplálkozz egészségesen, szedj multivitamint, és minden gondod a múlté,
  • … stb.

Tudod, mi a baj mindezzel?

BECSAPNAK TÉGED!

Hogyan?

No, figyelj!

Egyszer régen a Nagy Tervező megalkotta az embert. Tök mindegy, hogy egy isten fejéből pottyantunk ide, vagy hogy ufók maradványai vagyunk, esetleg a majom nagyszerű leszármazottai. A végeredményt tekintve abszolút tök mindegy!

Mert a biológiánkat, a testünk működését maga a rendszerünk szabja meg. Évmilliók alatt lettünk azzá, amik vagyunk ma. Ebbe belenyúlni nehezebb, mint azt gondolnád elsőre, különösképpen, ha te is abban a hitben élsz, hogyha mindent megadsz a testednek, lelkednek, akkor nincs olyan korlát, amit ne tudnál ledönteni.

Csakhogy van ám az a “csúnya” genetika, meg biológia, meg egyéb okosság, amiből ha tetszik, ha nem, akkor is kiderül, hogy bizony

MEKKORA AZ ESÉLYED A TEHERBEESÉSRE?

Kapaszkodj, jó?

A nők életkora ugyanis összefügg a sikeres fogantatással!

  • 15 évesen 45-50% az esélyed, hogy pozitív legyen a teszt, amennyiben nem védekeznél egy adott havi ciklusod alkalmával.
  • 25 évesen 30-35%,
  • 35 évesen 15-20%, és
  • 45 évesen 3-5%!

IGEN JÓL LÁTOD! 35 ÉVESEN 15-20% és 45 ÉVESEN már csak 3-5 százalék az esélyed, hogy természetes úton foganjon meg kisbabád!

Durva, tudom, de ami tény, azon nehéz változtatni, még akkor is, ha az “Örökké fogsz élni!” guruk ezt elhitetik veled.

Mit tehetsz ez ügyben?

Nehéz a tutit megmondani, hiszen a karriered építése 10 években mérhető, az ideális partner megtalálása művészet, az igazit meglelni szinte lehetetlen, és akkor még nem volt szó a családi fészek megépítéséről és arról sem, hogy mikor fogsz bulizni és szabadon élni a fentiek viszonylatában.

Mégis, ha csak egy kicsit is, de merengj el azon, mit miután csinálsz! A 70-es években, aki 25 éves korig nem szült már csodabogárnak számított. Eltelt 40 év, és pont a fordítottja igaz: oly kevesen szülnek 18-22 között, hogy szinte nagyítóval kell keresni őket. A 35 fölötti révbe érők töltik meg a szülészeti osztályokat.
Mit tehetsz, ha elmúltál már annyi?

Meddőnek mondott az a házaspár, akiknek természetes úton egy éven át tartó rendszeres szexuális élet során nem fogan meg gyermekük.

Ebbe tartozol? 35+ vagy?

Akkor nincs időd késlekedni, hiszen ha egybevesszük az életkorra vonatkozó sikeres fogantatás százalékos esélyeit, és az egy évig tartó próbálkozást, akkor látszik, hogy neked segítségre van szükséged. Keress egy meddőségre specializálódott szakembert, és konzultálj vele mielőbb!
Nem könnyű ez tudom, hiszen akár évekig tartó kísérletezések sorozata veheti kezdetét, de közben ott van az IDŐ, amit nem szabad figyelmen kívül hagynod!

Ha lelkileg is nehéz mindennek kibírása, és sokszor feladnád, vagy csak érzelmi támogatásra vágysz, akkor gyere el hozzám, hiszen erre specializálódtam, így tudom, hogy min mész keresztül hétről hétre. Ha bejelentkeznél, ide kattints: kapcsolat, bejelentkezés 

Pin It on Pinterest