Gondolkozol azon, hogy elgyere terápiába? Megfordult már a fejedben, ha nincs a testednek semmi baja, minden hormonszinted a legoptimálisabb, akkor vajon MIÉRT LESZ minden egyes INSZEMINÁCIÓ vagy IVF (azaz In Vitro Fertilizáció, aminek pontos jelentése: szervezeten kívüli, azaz mesterséges megtermékenyítés = LOMBIKPROGRAM) SIKERTELEN?

Ha IGEN a VÁLASZOD, akkor JÓ HELYEN JÁRSZ!

Az a meglátásom, hogy a meddőség mögött pszichés okok is állhatnak. Ennek fényében érdemes a lelki okokat és történéseket is elemezni (nem csak a tested jelenlegi működését).

Most egy olyan egyszerű eszközt adok át, amit bármikor használhatsz azért, hogy

MEGÉRTSD MEDDŐSÉGED LELKI OKAIT: használd a naplóírást!

Ha belekezdesz nálam a meddőség kezelése programba, javasolni fogom Neked, hogy vegyél egy naplót, és rendszeresen kezdj leírni mindent, ami csak eszedbe jut.

Miről írhatsz, ha akár már most azonnal hozzálátsz a naplóírásba?

 1. Ne a napi történéseket írd le, azok nem annyira fontosak. Sokkal inkább azokat a lelki rezdüléseket, érzéseket jegyzeteld, melyek téged a történések mentén jellemeznek.
 2. Írjál le minden olyan álmot, amire reggel, ébredéskor emlékszel. Elég, ha csak fontos történés marad belőle, vagy egy személy/állat/meseszereplő… stb. A profik éjszakára odateszik a naplót maguk mellé, és ha fontos, nagy lelki működést beindító álommal találkoznak, s felébrednek tőle, még akkor ott, éjjel lejegyzetelik.
 3. Olyan életeseményekkel is gazdagíthatod írásaidat, melyek benned vannak régről fogva:
  1. Gyermekkori feldolgozatlan emlékek, történések, érzések.
  2. Szüleidhez fűződő viszonyod.
  3. Testvéreidhez fűződő viszonyulásaidat.
  4. Párkapcsolataid jellemzőit.
  5. Ismétlődéseket az életedben.
 4. Ha terápiába jársz, akkor a két találkozás közötti gondolataidat, meglátásaidat. Ugye tudod, hogy egy hét 168 óra? A terápia hetente 1 óra. Tehát akkor lesz kiemelkedően sikeres a meddőség kezelés, terápiája, ha nem csak abban az egy órában várod a “csodát”, hanem az életed minden pontján, amikor csak időd van rá figyeled önmagad, és értelmezni próbálod a felszínre bukkanó emlékeidet, érzéseidet! Ez nem más, mint az ÖNISMERET!

Ha csupán ennyit, a naplóírást rendszeresen elvégzed MAGADÉRT, a PÁRODÉRT (hiszen ő is szeretne gyermeket!),  s LEENDŐ GYERMEKEDÉRT, akkor már óriásit teszel azért is, hogy az érzelmi terheidet, “csomagjaidat” NE ADD TOVÁBB a következő GENERÁCIÓNAK, gyermekeidnek!

Kell ennél több?

Ha szeretnél még többet tudni arról, mik segíthetnek Neked meddőség kezelése közben, akkor iratkozz fel ide a leveleimre: