Önismeretben gazdag, üde szép napot Neked!

 

Fontos számodra, hogy mit mondanak rólad/mit gondolnak rólad mások?

Önbizalmad egyenlő a nullával?

Mindennel egyet értesz, miközben belül lázongsz a körülötted lévők véleményével szemben?

Kevés az önbecsülésed?

tükörAkkor most jól figyelj!

ÖNBIZALOM erősítés következik, öveket bekapcsolni, tiéd a csillagos égbolt!

Az önbecsülésed csiszolása könnyű feladat, szinte minden a kezedben van, csak még nem vetted el. Sőt, ehhez még a kicsiny kuckódból se kell kidugni az orrodat!

Emlékszel az előző cikkemre? ——> Önismeret pizsamában

Még az ágyadból se kellett kibújnod….

Ma egy kicsit tovább lépünk, tehát legyél szíves, végy elő egy jó tükröt. A legideálisabb egy teljes testmagasságú tükör lenne.

  • Keress az életedben egy olyan időszakot, amikor senki nem zavarhat meg az önvizsgálatod közben.
  • Legyen csend és nyugalom, hogy megfelelőképpen el tudj merülni legmélyebb lelki bugyraidba.
  • Tedd meg, hogy leülsz a tükör elé, és jó közelről kezdd el szemlélni önmagad! Kezdd az arcoddal, menj végig minden egyes pontján.
  • A szemednél időzz jó hosszan! Mit üzen ez a tekintet saját magad számára? Milyen érzések gyűlnek fel benned? MIT ÁRUL EL EZ A TEKINTET?
  • Csak engedj bátran mindent a felszínre. Ne ijedj meg akkor se, ha óriási érzelem lavinával találkozol. Csak engedd, hadd jöjjön, aminek itt és most jönnie kell!
  • Ha sírnod kell, hadd folyjék a könnyed, ha zokogás rázna, engedd, hogy zilálj, ha üvöltenél fájdalmat, vissza ne fogd – ENGEDD KI A GŐZT!
  • Ha nevethetnéked lesz, akkor rajta, kacagj, tombolj, örülj! Akár kezdj el ugrálni, táncolni, viháncolni!

MINDEN ÉRZÉSHEZ jogod van, ez határoz meg téged. Addig nem tudsz kiállni magadért, amíg nem látod ezeknek az érzéseknek helyét az életedben. Lehet, hogy a jelenhez kapcsolódnak, lehet a múltadhoz, sőt az is előfordul, hogy az érzések összekapcsolják a múltad és jelened, és ebben már benne van életed története is.

ÖNISMERETET ígértem, ami nem más, minthogy tisztában vagy a te személyes történeteddel. Ha van ÖNISMERETED, akkor lesz ÖNBECSÜLÉSED. Ha van ÖNBECSÜLÉSED, akkor garantálom neked, hogy ÖNBIZALMAT is találsz.

Ebben pedig benn van, hogy az lehetsz, és olyan, amilyen csak akarsz, semmi nem áll utadba, pusztán saját önmagadat gátló gondolataid!

Olvasnál még többet az önismeretről?
Iratkozz fel itt!
pirzöldos nyíl lefelé

Ölelés: Viki, a Léleksimogató