Minden alkalommal, amikor egy-egy meddőség lelki okait kezelő terápiás óra végéhez érünk, felteszem ezt a két kérdést:

  • Hogy van most?

  • Mit visz magával ebből az órából?

Ez három dolog miatt fontos:

  1. Visszahozzalak a mély érzelmi szintekről, egy valóság megéléséhez jobban kapcsolódó reálisabb állapotba.
  2. Látom, hogy a meddőség lelki okait feltáró terápiás órából Te mit viszel magaddal, mit tudtál megőrizni saját magad számára.
  3. Te is látod, melyek azok a lelki kincsek, melyek esetleg a felszínre bukkantak.

Minél mélyebben vagy érzelmileg a meddőség lelki problémáit illetően, annál kevésbé tudod ezeket az órákat megtartani magadnak. EZ NEM IS BAJ, hiszen amit a mélyben megoldasz, az is hat rád pozitívan, s a későbbiekben még úgy is felszínre kerülnek, egy sokkal érettebb, hordozhatóbb formában (Én pedig úgy is megőrzöm Neked, s alkalomadtán vissza is nyújtom számodra).

Azok a történések lesznek ilyenek, amik valamikor nagyon megérintettek érzelmileg, de még soha nem engedted meg magadnak, hogy a történéssel együtt járó érzéseket szabadon átéld.  Ilyen lehet egy agresszív szülő dühkitörése átélt rémület, amiből az önvédelem tudna kihozni. Ehhez meg kellene tapasztalnod agressziódat, ezt szelídíteni megélhető szintre, és kiadni magadból. Ez után nem lenne ember, aki bánthatna.

No de mi történik azzal a gyerekkel, felnőttel, akit bántalmaznak? Megrémül és ebbe a helyzetbe beledermed. Azaz sok helyzetben a dermedtségig jut el, de nincs tovább út.

Ha ezt a történetet megtaláljuk életedben, akkor először megint a dermedtséget fogod érezni, aztán a félelmet, s csak lassan jutunk el a haragodig, az agressziódig, az önvédelemig.

Amíg ezt az utat bejárjuk, nagyon nehéz mindent megőriznie elmédnek, először az érzelmek, amik oly sokáig voltak elnyomva benned lesznek az előtérben.

Aztán ahogy hétről hétre dolgozunk a meddőség lelki okait kezelő terápiában, úgy kezdenek ezek az érzések csillapodni, úgy lesz egyre könnyebb ezekkel bármilyen helyzetben találkozni. Könnyebb lesz beszélni őket, az emlékeidet megtartani, és az egészre rálátni.

Ezt az utat nem tudod kikerülni, kivéve egy helyzetet, amiből tudom, hogy NEM AKAROD A PROBLÉMÁDAT te felvállalni, meddőséged lelki okait te megoldani!

Tudod mi az?

Olvass tovább!

Szia!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Meddőség és a probléma megoldása

A legkönnyebben mérhető az életünkbe az, ahogy az életkorunk évei szaporodnak. Kb. két éves korodtól egész jól be tudod lőni hány éves vagy. Eleinte még csak kezeiden mutatod, ki nem mondanád, de ahogy öregszel úgy leszel e témában egyre beszédesebb (kivéve, ha utálod az öregedésed, és fiatalítani akarod magad).

Nos, van egy láthatatlan részünk, aminek nem látszik a kora, és semmi más nem beszél róla, mint a viselkedésünk. Ez a SZEMÉLYISÉGÜNK, és annak FEJLETTSÉGI szintje.

Most csak két részre osztom ezt, a pszichével foglalkozó szakma képviselői aprólékosabbak ebben.

Lehet a személyiséged ÉRETLEN vagy ÉRETT.

Ennek értelmében lehetsz az életedért felelősséget felvállaló vagy mutogathatsz másokra sikertelenségeid miatt.

Ha a meddőség lelki okait kezelő terápiás órának a végén felteszem ezt a kérdést:

  • Hogy van most?
  • Mit visz magával ebből az órából?

és Te azt válaszolod: “Jól, mert jó volt kibeszélni ezt a sok mindent, de semmi nem változik majd, mert ezt és ezt a probléma nem oldódott meg ennek a beszélgetésnek következtében!“, akkor tudom, hogy még nem tartasz személyiséged fejlődésének csúcsán. Lehet, hogy 35 vagy életkorban, ám érzelmeid és viselkedésed jobban hasonlít egy kiszolgáltatott gyermekéhez, akinek esélye sincs önmagáért felelősséget vállalni.

nemLát_nem_hall_nem_beszél_meddőség_babaneked_gyetvai_viki

Hasonló ez ahhoz, mint amikor valaki felnőttként is arra hivatkozik, hogy nem vele van a baj, hanem apuval – anyuval, akik a múltban ezt és ezt elkövették! Valóban ők a probléma kiváltói, de az ezzel való megküzdés már azé, aki ezt kapta.

Ismerek olyan embert (nem is keveset, akik 50-60-70 évesen is csak eddig jutottak el. Nagyon sajnálom őket, mert tudom, hogy egy idő után ezen nem is lehet változtatni, hiszen egy tisztességet kort megélt fát sem lehet már átültetni, elpusztulna.

No de, 35-40 évesen TESSÉK MÁR ÉRZELMILEG IS KÉT LÁBRA ÁLLNI!

Persze nem kötelező, maradhatsz egyfajta érzelmi őskorban is, csak akkor ne várd, hogy a problémáid megoldódnak! Ahhoz tenni is kell, ahhoz dolgozni kell. Akár a meddőséget okozó lelki problémákon, kudarcokon is.

ősember_rajz_meddőség_babaneked_Gyetvai_Viki

Azt mondod, hogy nem könnyű?

Tudom!

De nem is lehetetlen!

Látom a hozzám fordulókon, hogy lehet ezen változtatni. Persze idő és türelem kell hozzá, s persze kitartás, no de mihez nem kell?

Ha fogyni akarsz, se tervezz egy hetes diétát, hanem gondolkodj egy egész évben….

Kíváncsi vagy, mennyire vagy érett személyiség? Iratkozz fel itt, és hidd el, megtudod ezt hamar!

nyíl le

 

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


 

Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki meddőség tanácsadó

Pin It on Pinterest