Évek óta küzdesz a meddőség szörnyetegével, szinte már egy test és egy lélek vagytok. Alig telik el nap anélkül, hogy ne emlékeztetne valami rá. Lehet, hogy egyfolytában nagy pocakos kismamákba botlasz, vagy apró bébiket toló kispapákba. Büszkeséget látsz rajtuk és látod a sikerüket minden mozdulatuk mögött. Te keserű vagy, csalódott és mélyen frusztrált. Sokszor már haragudni és irigykedni sincs erőd. A fásultság, a lelki bénultság olyan kísérőiddé válnak, akik akár  az egész mostani életedet megkínozzák.

Lehet, hogy elsőre ez hihetetlen, de nem marad így örökre!

Nem leszel örökre meddő, ez csak a jelenedről szól!

Egyszer csak egy másik úton indulsz el, és teljesen új életet kezdesz.

Sajnálom, de nem csak a sikeres babaprojekt állhat előtted, és jó, ha figyelembe veszed ezt a NÉGY UTAT, amit most bemutatok Neked. Lehet, hogy ez fog épp segíteni most ebben a nehéz időszakban, amikor a meddőség kezelése hatástalan, amikor nem sikerül az inszemináció, nem jön össze a lombikkezelés sem (IVF in vitro fertilizáció).

Melyik Négy Útra gondolok?

Képzeld e, hogy egy hatalmas kereszteződéshez vagy körforgalomhoz értél!

A meddőség útján haladtál eddig, de innen nincs tovább. Át kell lépjed egy képzeletbeli határ vonalát. Ahogy ez az út megrajzolódik mögötted, talán vissza is tekintesz. Mindenféle élményt látsz: jót rosszat egyaránt. Egy azonos van bennük, hogy mind kapcsolatban áll a meddőséggel. Ha belekezdtél a meddőség lelki okait kereső terápiába, kezelésbe, akkor a sok élmény, ami ezen az úton veled volt, talán már értelmet és magyarázatot is rejt magában. Épp ettől nem csak a szomorúság, harag, vagy aggodalom lehet benned, hanem megértés, hála, elfogadás is…

De sajnos ez az út véget ért, nem mehetsz tovább rajta!

Nézzük melyik az A Négy Út, amire én gondolok:

 1. Sikerült teherbe esned a természet erejével
  Bizony ez sem ritka. Saját klienseim között is akad jószerivel, akiknek akár 2 lombikkezelés között sikerült, vagy akik a sok kudarc után teljesen feladták a reményt, és nem bár nem a “csoda” által, hanem aktív szexuális életüknek köszönhetően, megfogant a magzatuk, majd megszületett a gyermekük.
 2. Sikerült teherbe esned mesterséges megtermékenyítéssel
  Lehet, hogy tele vagy frusztráló emlékek tömkelegével, de lehet, hogy még a meddőség kezelésének, gyógyításának csak a legelején jársz, ám a különböző terápiák hatására legyőzöd a rémek rémjét: a meddőséget, és segítséggel, orvosi beavatkozással megfogan magzatod, majd sikeresen be is ágyazódik a meddőnek már nem nevezhető bababarlangodba, a méhedbe leendő gyermeked.
 3. Nem jön össze a saját baba, és az örökbe fogadást vagy nevelőszülőséget választjátok
  Ez is előfordul. A tested elfáradhat, a lelkedben feladod a küzdelmet, a párod is kikészült az elmúlt évektől, így hát meghozzátok ezt a döntést, és elengeditek a hiábavalóságot, nem keresitek tovább sem a meddőség okát, sem azt, hogyan lehetne megoldani, a meddőséget gyógyítani.
 4. Nem jön össze a baba, és egyfajta gyermek nélküli életre rendezkedtek be
  Ez sem az ördögtől való. Azért, mert nem lépitek át a hagyományos gondolkodásmód elvárásaitól hemzsegő következő állomásának kapuját, és elfordultok ettől az egész: “LEGYEN már gyerekem!” világtól, még teljesen normálisak vagytok.

Nyilván az első két út nem szorul különösebben további magyarázatra. Tele lesztek lelkesedéssel, hálával, és örömmel. Elindultok egyfajta gyerekes problémákban és édes terhekben gazdag világ felé, ahol a meddőség, mint múlt egyre inkább ködbe foszlik.

Az utóbbi két út azonban eleinte sokkal rázósabb, és megterhelőbb. Végig kell menned a gyász összes szakaszán, és meg kell találd azokat az erőforrásokat melyek átsegítenek a lemondás érzelmileg mélységeket hozó szakaszán.

Erről már írtam, itt találod, hogy elolvasd: Meddőség és gyász

Bármelyik út áll most képzeletben előtted, tudd, hogy az a Te utad!

Senki nem járhat rajta helyetted, és senki nem tehet meg egyetlen lépést sem rajta, csak Te magad!

Ha jól csinálod, nem történik más, mint érezni fogsz, élményeket gyűjtesz magadról, a belső élményvilágodról. Ez az egy, amit soha senki nem vehet el tőéled: a Te saját magad belső lényét, az önbecsülésed, amit egyetlen eszközzel vagy képes megszerezni, ez pedig az önismeret!

SOHA NE ADD FEL AZT A KÜZDELMET. amit azért viszel véghez, hogy ezt megszerezd!

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

9 + 9 =