Önismeretben gazdag napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, transzperszonális terapeuta és mentálhigiénés szakember. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük lelki okait felkutassák, problémáikat megoldják.

Itt a meddőség lelki okairól olvashatsz! Légy üdvözölve, és fogadd szeretettel soraimat!

Biztos ismered azt az érzést, amikor minden testi és lelki erődet összegyűjtve belekezdesz a meddőséged kezelésébe, de akárhogyan próbálkoztok, nem juttok előre. Hónapról hónapra szembesülsz, hogy nem tudsz továbblépni egy – egy állomáson, leginkább a beágyazódás marad el, még fájdalmasabb, ha idő előtt hal el a magzatkezdemény.

Az orvostudománynak köszönhető, hogy a legtöbb esetben a fogantatás sikeres: a petesejtet megtermékenyíti a hímivarsejt, majd ezt az életkezdeményt beültetik a méhedbe. Aztán vársz szorongással és stresszel teli 2 hetet. Ekkor vérvételre mész, amit megelőzhet egy terhességi teszt is, ami rosszabb esetben negatív eredményt mutat. Ekkor elindul a véget érni nem akaró érzelmi lavina, amiben süllyedsz csak süllyedsz egyre lejjebb és lejjebb. Nem látod az út végét: sírnál a nap 24 órájában, tombolnál akivel csak lehet, átkoznád azt, akinek már sikerült. közben mantraszerűen ismétled: miért, miért, miért? Szinte belekövülsz ebbe a helyzetbe, és minden hitedet elveszted.

meddoseg_gyasz_Gyetvai_Viki_szimbolumterapiaAhhoz, hogy a meddőségnek ezt a visszatérő, mélyre zuhanó érzelmi szakaszát kibírd, két út áll előtted, egy egészséges és előremozdító, s egy kevésbé szerencsés:

  1. Bevállalod az összes érzelmedet, megfogalmazod magadnak, a párodnak azt, amit benned ez az egész elkeserítő helyzet elindít. Beszélsz a meddőséged lelki kínjairól, a visszatérő gyászról, amiben feldolgozod a téged ért veszteséget.
  2. Elfojtod magadban mindazt, amit ez a meddő helyzet megkíván. Nem foglalkozol vele, letagadod, s ezzel meghazudtolod saját magad. Ami ebben megnehezíti érzelmi életed, hogy nem egyszer kell megélned ezt a veszteséget, hanem ismétlődve, akár 5-6-7… alkalommal, ahányszor csak belekezdtél egy inszeminációba vagy lombikbébi programba. Ha nem engeded magadnak, hogy ennek a veszteségnek megadd az érzelmii lefutását, akkor ezek egymásra rakódnak, és egyre súlyosabb érzelmi teherré válnak.

 

Tudom hogy rémisztő vagy inkább eltér a hagyományos gondolkodástól, de én mindig azt javaslom, hogy álljon meg legalább 1/2 évre (de jobb ha egy egészre) ez az egész nehéz, érzelmeket, testet megterhelő babaprojekt, és engedd meg magadnak, hogy feldolgozod mindazt, ami ennek az útnak összessége alatt Veled történt.

Akikkel meddőségük lelki okain dolgozunk, azokkal mindig megtaláljuk a legmélyebb érzelmi krízist. Ez soha nem könnyű szakasza a meddőség terápiájának, hiszen ijesztő és fájdalmas érzések kerülnek felszínre. Ám hatalmas megkönnyebbülést hoz, és ezzel felszabadulnak azok az érzelmi erőforrások, amibe már lehet kapaszkodni, amire már lehet egy új életszakaszt építeni.

Te melyik utat választod?

Olvasnál még többet a meddőségről?
Iratkozz fel itt!

pirzöldos nyíl lefelé

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

 

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

 

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

 

Ölelés: Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése