Meddőség lelki okainak terápiája – első találkozó

“- Üdvözlöm! Miben segíthetek Önnek, miért keresett fel?

– Szeretném megtudni, hogy mi állhat a meddőségem mögött. Minden orvosi eredményem pozitív, betartottam az összes kért, elvárt vagy csak gondolt terhességet elősegítő protokollt, mégsem sikerült a lombikkezelés. Ez volt a negyedik, amit megelőzött 6 inszemináció, és ettől az elmúlt 3 évtől már nagyon kiborultam. Elkeseredésemben a neten kezdtem keresgélni, mi segíthetne nekem, így jutottam az ön honlapjára. Amiatt jöttem, hogy lássak rá a meddőségem lelki okaira….”

Ha szeretném összefoglalni, akkor ebben a három-négy mondatban minden benne van, amivel általában megkerestek engem. Ennél cifrább, ha már 8-10 műtét is mögöttetek van, ott jóval több információ elhangzik: hol, mikor, milyen műtét volt, és mi esett áldozatul neki (a legelszomorítóbb, ha már csak épp egy kis petefészek darab maradt, és a méh is heges a sok csonkolásos műtét miatt).

Van azonban egy olyan kérdés, amit nem én teszek fel, hanem Ti:

Hány alkalommal kell jönni?”

Nos, most elárulok egy – két szakmai kulissza titkot!

Szia!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Amikor elkezdem egy új kliensemmel a meddőség lelki okainak terápiáját, akkor tudnod kell, hogy én se látok rád jobban, mint Te magad. Sőt, ha már van mögötted valamennyi önismereti út, akkor egy új kapcsolatban Te nálad senki nem tudja jobban, hogyan is működsz.

Él a közhiedelemben egy olyan tévhit, hogy aki valamennyi pszichológiát tanult, és valamely segítő szakma képviselője, azzal óvatosan kell ám bánni, mert belelátunk a fejedbe, és addig csűrjük csavarjuk ezt a belelátást, amíg azt fogod csinálni, amit én akarok. Nos, ez egy nagy badarság. Ilyen nem létezik, még hipnózis sem képes erre!

Ahogy nem látok a fejedbe, ugyan úgy nem tudom azt sem, hogy milyen ember vagy, hogyan zajlanak a mindennapjaid, és nem tudom azt sem, miért kaptad sorsrontásnak a meddőséget. Becsülöm benned, hogy foglalkozol a meddőség lelki okaival, és elszántságodat tisztelem, hogy ezt az utat is bejárod velem.

Mi emberek – bár vannak hasonló vonásaink – teljesen különbözők vagyunk, egyediek és megismételhetetlenek. Ahhoz, hogy Téged én “lássalak” sokat kell, hogy beszélgessünk. Én eleinte hallgatok, és beengedek mindent, amit te hozol magaddal: a gondolataidat, az érzéseidet, a viselkedésed. Mindezt szavakba öntve formálod, de ezek mögött sok egyéb is meghúzódik: a mimikád, a testtartásod, a viselkedésed, mind-mind elárul rólad egy csomó információt. Tehát nem látok az agyadba, hanem látlak téged, érzékellek minden érzékszervemmel, és ezekből áll össze egy kép rólad, amit utána én is szavakba formálva átadok neked. teszem azért, hogy mérlegeld, vajon szerinted így van-e vagy sem. Lehet, hogy eltalálom, lehet, hogy mellélövök, ám többnyire sikerül egy olyan kettőnk által közösen megalkotott képet létrehoznunk, amivel mindketten elkezdünk dolgozni. Én egyre jobban próbálom a Te mai lényedet megérteni, meddőségeddel kapcsolatba hozni, te pedig a kapott információkat próbálod az eddigiekkel harmóniába hozni.

Nos, amikor azt kérdezed, hogy mennyi ideig is tart a meddőség lelki okait feltáró terápia, akkor egyetlen helyes válasz lehet:

Nem tudom!

Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy annyira bölcs, mint Isten maga, hiszen látja azt, amit egy élő lüktető ember nem lát.

Nem tudom, hogy mekkora lelki csomagokat cipelsz, nem tudom, mit hozol egész eddigi életedből. Így azt se tudhatom, hogy mekkora időre tervezz. Nyilván, ha habos, könnyed, lelkileg teljesen ép gyerekkorral indulsz, akkor kevesebb ideig tarthat a terápia, mint, ha minden napod hosszú évekig abban a rettegésben telt, hogy apád részegen jön haza vagy sem, anyut veri meg, vagy téged… stb.
Bár elárulom ez se jelenti azt, hogy előre kihirdethető, hogy mennyi ideig fogunk együtt dolgozni a meddőség lelki okait feltáró terápiában, mert az a kérdés sem tisztázott, hogyan oldottad meg magadban, eddigi életutadon ezt a traumatikus gyermekkort.

Szóval, ha arra tervezel, hogy befizetsz 10 alkalmat erre a meddőség lelki okait kutató terápiára, akkor el kell, hogy keserítselek!

A 10 alkalom pont arra elég, hogy mindketten tisztán lássunk Téged! az igazán fontos, személyiségedet érlelő, fejlesztő terápiás munka ezután kezdődik. Tudd, hogy a meddőség terápiája nem egy instant, gyorsan oldódó, könnyen fogyasztható beszélgetések sorozata! A lelkünkben, érzéseinkben az idő nem úgy telik, mint amit a racionális agyunk érzékel. Ott az idő végtelen, szinte nem is létező. Hiába történtek veled dolgok 5-10-20 éve, attól még lehetsz ugyanabban a helyzetben, mint akkor, pedig azóta felnőttél, külsőre megváltoztál, látszólag más ember lettél. A terápiás munkánkban innen indulunk, az érzéseidtől, a legmélyebbektől, s ezt az időtlenséget próbáljuk megérlelni, saját erőforrásoddá alakítani. Azt nem tudom megmondani, hogy hány alkalom kell ehhez neked, de azt igen, hogy ha végig csinálod, akkor rálátsz meddőséged lelki okaira, másrészt személyiséged érettebb lesz, egész lényed rendezettebb, önismereted mélyebb.

Kéred?
Gyere el személyesen is!
Hidd el, nem bánod meg!

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

9 + 5 =