Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta és meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük lelki okait felkutassák, problémáikat megoldják.

Itt a meddőség lelki okairól, valamint a hivatásomról és rólam olvashatsz! Légy üdvözölve, és fogadd szeretettel soraimat!

Meddőség és endometriózis

Endometriózis áll sokszor a meddőség betegsége mögött. A dolog pikantériája, hogy a legjobb gyógyszer, ha a nő gyermeket szül, utána a betegség eltűnik az összes kínzó tünetével együtt. nyilván dühít téged is, ha a diagnózist hallod, és azt, hogy az endometriózis miatt nem esel teherbe, de azonnal meggyógyulsz, ha szülsz egy gyermeket. Ezt nagyon igazságtalannak érezheted, és olyan akadálynak, ami legyőzhetetlen akadályként áll előtted.

A tünetek közül talán a legijesztőbb, amikor a menstruációd kezdődik. Hatalmas görcsökkel, nyilalló és végkimerülést okozó fájdalommal még a fekvés is elviselhetetlen. Egyszerűen működésképtelenné válsz, még betegszabira is mész havonta 1-2 napra. Nemcsak a mozgás, a létezés is borzalmas, és gyűlölöd, hogy nőnek születtél e földre. A fájdalomcsillapítókat úgy eszed, mint kicsik a csokis drazsét, de sokszor ez sem használ, a fájdalom marad, a kétségbeesésed minden menstruációval rohamosan növekszik.

Egyrészt hónapról hónapra szembesülsz: nem sikerül teherbe esned, másrészt az endometriózis is legyőzhetetlen, hiszen a gyógyszeres kezelések, a műtétek, az alternatív beavatkozások csak ideig óráig adnak megnyugtató eredményeket.

endometriózis_meddőség_Gyetvai_Viki_szimbólumterápia

Lehet hogy nem új számodra, ám én még ma is találkozom agyonműtött, női szerveiket megcsonkolt nőkkel, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy az ENDOMETRIÓZIS BETEGSÉGE MÖGÖTT LELKI OKOK IS MEGHÚZÓDNAK!

A havonta jelentkező menstruációddal (ha egyáltalán rendszeresen menstruálsz) nem csak a méhed, hanem a LELKED IS VÉRZIK A CIKLUSOD LÜKTETÉSÉVEL EGYÜTT!

Fogd ezt fel úgy, mintha sírna a méhed, a petefészked, az egész nőiséged!

Buzdítlak rá, hogy vállald a saját utad, vállald az önvizsgálatodat, az önismereted tágítását, hiszen ha TE NEM ÖLELED ÁT a BETEG TESTED, akkor hidd el, más se fogja! Mehetsz gyógyítókhoz, látókhoz, gurukhoz, a felelősséget nem tudod átadni azért a problémáért, ami te kaptál sorsoddal.

Mivel sok nőnek segítettem már meddősége megoldásában, így elég széles annak a listája, hogy mi is állhat az endometriózis betegség hátterében.

Ez a gyűjteménye, közel sem teljes, de jól összefoglalja, hogy mi is lehet lelkedben az endometriózis betegség alá temetve:

  • Endometriózis lelki okai, meddőség megoldása, gyógyulásnehéz helyzetekkel teli gyerekkor (éretlen szülők, alkoholizmus, elmagányosodás)
  • érzelmekben üres család (nincs beszélgetés, vagy ha van, akkor csak a felületet karcolja)
  • visszaélés a gyermeki helyzettel: abúzus, nemi erőszak (amit legtöbbször valamely családtag követ el!)
  • könyörtelen, szigorú, érzelemmentes anya (követelményeket támaszt, de érzelmileg nem elérhető)
  • elhanyagoló anya (se követelmény, se érzelem = teljesen magára hagyja gyermekét)
  • elhagyó anya, aki a családjától elfordul
  • szülők válása, érzelmileg elvesztődik valamelyik fél
  • generációkon átívelő, ismétlődő női gondok, félelmek
  • labilis személyiség, aki nem mer felnőni, fél az önállóságtól

Őszintén kívánom, hogy csak egy kicsit légy hálás a betegségednek, az endometriózisnak, hiszen megmutatja, merre indulj el, merre keresd a problémáid gyökerét! Vedd észre, hogy a TESTED ÜZEN NEKED, beszélgetni, önismerkedni hív Téged!

Igen, Benned, a Te Lelkedben is van valami el nem intézett probléma, ami addig fog Téged kínozni, amíg nem vállalod be ennek a munkának fáradalmait!

Mert nem csak meddőséget okoz ez a betegség. Sajnos sokkal többet ront, hiszen egész életed minőségét rombolja. Lehet természetes úton is, szelíd fogantatással túljutni a meddőség csapdáján, ám én tudom, hogy nem csak a teherbeesést zavarja ez a betegség. Így ne azt várd, hogy magától elmúlik, mert nem fog! Az első lépést neked kell megtenned Önmagad felé!

Olvasnál még a meddőség és endometriózis témában?
Iratkozz fel itt!

pirzöldos nyíl lefelé

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


Írd le hozzászólásban a véleményed, meglátásod, hadd tanuljunk Tőled is!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekelnek a meddőség okai!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés: Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése

Pin It on Pinterest