Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta és meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük lelki okait felkutassák, problémáikat megoldják.

Itt a meddőség lelki okairól, valamint a hivatásomról és rólam olvashatsz! Légy üdvözölve, és fogadd szeretettel soraimat!

Meddőség terápiája és a szelektív hulladék

“Viki! hogy bírod? Mennek hozzád az emberek, és mesélnek a lelki nyűgjeikről? Mondd, nem visel meg?” vagy “Gondolkoztam magán! Jövünk itt sorban, Ön meg hallgat minket. Vajon nem rossz ez Önnek? Én biztos nem bírnám!”

Többször mondanak nekem ilyet ismerősök, családtagok, kliensek. Féltenek, mondván nehéz lehet ennyi ember lelki szemetesét “szagolni”. Nos, nem szagolom őket, sőt cipelni sem kezdem el a lelki szemetesládákat.

Először is abban segítek, hogy a meddőséggel hozzám forduló klienseim felfedezzék lelki szennyesük nekik is van. Még azoknak is, akiknek a gyermekkora egy pihe puha pillekönnyű helyzethez hasonlít. Nyilván a nehéz gyermekkor, nehezebb szemetesládát eredményez.

Nos, ha ez meg van, mármint látjuk a meddőséget is okozó, lelki hulladék tartály méretét, jöhet a szelektálás. Elkezdjük túrni, kutatni, vajon mi és miért került bele, s hogy mivel mit is lehetne kezdeni. Ami újrahasznosítható, azt bedolgozzuk, ami nem is szemét, azt átpakoljuk, s aminek már nincs tovább, mert jobb az enyészetre hagyni, azt végérvényesen kiírtjuk.

meddőség_terápia_Gyetvai_Viki_SzimbolumterapiaMindezt én csak kísérem, és finoman terelem, a döntés mindig azé, aki a csomagot, a lelki szemetesládát kapta.

Nem mondom, hogy ez a lelki környezetet védő beavatkozás könnyű munka, ám nagyon hálás. Persze vannak nehéz pillanatok. Amikor a hosszú évek óta elnyomott emlékek és érzések felszínre kerülnek, azt megszenvedi az, aki kapta. Sokszor kíséri sírás és bánat. S mivel én sem vagyok betonból, néha nehezen, s szomorúan lépek ki a kicsiny terápiás kuckóm ajtaján. Leginkább az tesz mélabússá, ha a kimagaslóan értékes emberek (mindenki az!) küzdenek az értéktelenség érzésével, és önsorsrontó gondolatokkal. Nem azért, mert ügyetlenek, vagy alkalmatlanok, hanem mert soha senki nem guggolt le melléjük, és fordította le a világot számukra, a gyermeki nyelvükre.

Félni mindenki fél. Nem csak attól, hogy “mi van, ha nem sikerül teherbe esnem”  vagy, mert “nem sikerül a lombik”, hanem egyszerűen ez velünk születik. Nem tanult, hanem belénk kódolt. Ezek a félelmek, szorongások kezelhetővé válnak ám, ha a gyermekkorunkat szerető, védő, óvó és magyarázó felnőttek kísérik. Ha ez a kísérés, érzelmi odafordulás elmarad, akkor a gyermek számára a világ egy félelmetes, hatalmas szörnyvilág lesz. Valahogy megtanulja ezt kezelni, kordában tartani, és akár komoly pozíciót is be tud tölteni felnőttként, amiben jól működik. Ám legbelül, az érzelmei szintjén, ott maradnak a szörnyek, és a tőlük való félelmek.

Ilyen esetben én leszek az, aki oda ül a rettegésbe, és segítem, hogy kliensem megszelídítse az érzelmeit elborító fenevadakat. Buzdítok, támogatok, segítek. Ott vagyok, hogy érezze a másik, aki hozzám fordul támaszért, hogy ez, ami benne zajlik, kezelhető, kibírható, legyőzhető.

S hogy mit kezdek a szomorúsággal, amit időnként tapasztalok? Kisétálom magamból, esetleg elmélkedem rajta, s nap mint nap tanulok tőle, s klienseimtől: mi az, amit soha senkivel ne kövessek el, nehogy egy félelmet tüzeljek, nehogy egy embert romboljak. Valójában ez segíti leginkább, hogy szelídítsem a lelki, érzelmi fenevadakat!

Szeretnél még több információt a meddőség témájában?
Iratkozz fel itt!

pirzöldos nyíl lefelé

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


Írd le hozzászólásban a véleményed, meglátásod, hadd tanuljunk Tőled is!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekelnek a meddőség okai!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés: Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése