Különösen, ha megerőszakoltak, gyermekkorodban bántalmaztak…

Hosszú idő is lehet, amíg veszed a bátorságot, felemeled a telefonod, bepötyögöd a számomat, és felhívsz, hogy bejelentkezz. Lehet, hogy naponta fogalmazol nekem virtuális levelet, de nem mersz ráklikkelni a “küldés” gombra.

Aztán egy nap nem bírod tovább cipelni meddőséged okozta kudarcérzésed, és a poklokat jelentő szorongásodat, ami valahogy úgy hangzik, hogy “Soha nem lesz gyerekem?”, és legyőzöd a félelemedet, tartózkodásodat, tehát bejelentkezel meddőség lelki okait kereső terápiába.

Szia!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális vagy párkapcsolati problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Megbeszéljük, mikor, hol találkozunk.

Egyszerre izgulsz ettől és egyszerre válsz türelmetlenné, hogy legyél már nálam, bízva a meddőség megoldásában.

Eljössz, én meleg teával, kedves, megértő, elfogadó hozzá állással fogadlak, amitől Te megnyugszol, és elkezded elhinni szinte azonnal, hogy nem vagy hülye azért, mert a meddőséged lelki okait kereső terápiába kezdesz.

Telnek a hetek, és mi érzelmi kézenfogással úszunk együtt életed tengerén.

Keressük a visszahúzó koloncokat, melyek miatt megrekedtél, és feltárjuk azokat a lelki erőforrásaidat is, melyek hozzá segítenek, hogy legyőzd meddőség lelki okait. Ha nagyon kevés ilyen kapaszkodót lelnénk, akkor bizony megsegítelek abban is, hogy minél többet tudj magadból kidolgozni.

Mire gondolok?

Ha pl. nemi erőszak áldozata vagy, esetleg szüleid bántalmaztak rendszeresen tettel vagy szavakkal, mikor kicsi gyerek voltál, ha a párkapcsolatodban van jelen erőszak, akkor jellemzően olyan alacsony a másokba vetett bizalmad, az önvédelmi mechanizmusod, és az erőszakot elkövetővel szembe menő megküzdő képességed, hogy ezeket mind-mind egytől egyig ki kell munkáljuk belőled!

Egyrészt megkeressük, hogy milyen minőségű alapok vannak benned, és ezekre felépítjük az összes olyan lelki működést, melyek téged erős, határozott, de nem bántó személyiséggé formálnak.

Miért mondom, hogy utálni vagy félni fogsz?

A meddőség lelki okait kereső terápia a bizalmon alapul. Munkánk által kötünk egy érzelmi szövetséged, amiben megbízol bennem, mint segítőben, hogy átkísérlek életed egy nagyon nehéz szakaszán, amely miatt itt és most, ma meddőséggel küzdesz.

Mivel téged pont azok bántottak, akiket a legközelebb engedtél magadhoz (családtag, házasfél, jó barát…), így azt tanultad meg, hogy abban, akivel ilyen érzelmi kötelék fűz össze, nem lehet bízni, tőle félni kell. S mivel a félelem haragot is gyújt benned, így lehet, hogy haragot is fogsz felém érzeni. Sőt a nyomasztó emlékek, akár undort is kelthetnek benned, tehát lehet, hogy ezzel színezed a terápiás kapcsolatunkat.

Csakhogy tudd: EZ A LEGJOBB, ami történhet terápiában!

Ha eddig elérkezünk, hogy felém ezeket megéld, megtapasztald, és ha ezeket mind elhozod a terápiás órákra, és elmondod őket, akkor esélyt teremtesz arra, hogy egyrészt megküzdj a múltad démonaival, másrészt megéld azokat az érzéseket, melyeket nem tudtál annak idején, amikor megerőszakoltak, bántalmaztak!

Ott csak a rémület, a halálfélelem, a teljes magárahagyottság, a dermedtség, jeges félelem volt társad.

A legbrutálisabb akkor következik be, ha ráadásul elmondtad valakinek, akiben megbíztál, de ő nem segített, mert nem hitt neked, vagy semmit nem tett, hogy a továbbiakban biztonságban légy. Ha ilyen is volt, akkor egy sokkal mélyebb fájdalom is meg fog jelenni munkánkban, hiszen totálisan elárultak, megbántottak Téged!

Tudom, hogy nehéz ezekkel a múltbeli szörnyekkel megküzdened, de ne feledd! A mesékben is szörnyek, sárkányok, veszedelmes állatok állnak a legkisebb legény útjába, de ő nem adja fel! Küzd, erőforrásokat gyűjt, amiket alkalomadtán fel is használ, hogy még nagyobb ereje legyen a félelem legyőzésében. S tudod, a mese végére a gonosz elnyeri méltó jutalmát, a legény, pedig megszerzi királyságát!

Te hogy döntesz?

Örökre a démonoktól rettegsz, vagy küzdelembe fogsz?

Rajtad áll!