pattogatott kuki

A Nagybetűs Kamaszéveimet egy művészeti suliban kezdtem. Ennek kapcsán keveredtem kapcsolatba Gitta nénivel, aki rajzban kívánt fejleszteni. Őtőle kaptam először ezt a gyakorlatot, de érdekes módon a későbbiekben, önismereti tréningeken is megtalált ez a feladat.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nyisd ki az érzékszerveidet – és a világ kinyílik előtted!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Először is végy egy pattogatott kukoricát a kezedbe!Ha utálod, akkor keress valami olyat, amit örömmel fogyasztasz, ám legyen minél érdekesebb: mazsola, mandula, dunakavics…

Menj az alábbi lépések szerint:

  1. Szemléld meg alaposan: nézd a formáját, színét, alakját, nagyságát!
  2. Most vidd a füledhez! Morzsolgatva hallgasd meg, hogy milyen is ennek a valaminek, ami a kezedben van a hangja!
  3. Most jön az illatolás, szagolgatás! Érzékeld minél mélyebben!
  4. Jöhet a tapintása: milyen az ujjaidnak, a tenyerednek ahogy hozzáérsz? Tapasztald meg az állagát, súlyát, hőjét…!
  5. Végül jöhet az ízlelés: lassan, nagyon lassan engedd meg, hogy egész száddal, nyelveddel, fogaiddal is felfedezd, hogy milyen is ez a falat valami, amit épp érzékelsz!

Tudod mi történt Velem huszon’ évvel ezelőtt ott a rajzórán? Le kellett rajzolni mindazt amit megtapasztaltunk. Ha jól emlékszem a látást kihagytuk, és a többi érzékszerv tapasztalata alapján kellett megörökíteni a megélteket. Nagyon izgalmas és hasznos volt, sőt eredményes, hiszen a mai napig bennem él az ami ott megtörtént – MINDENT KIKAPCSOLTUNK, CSAK A JELENBEN VOLTUNK.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

És hogy mitől lesz ez hasznos a számodra?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ha a jelenben tudsz maradni, akkor sokkal kevésbé fogsz szorongani, görcsölni dolgokon! Ettől pedig vidámabb, egészségesebb és üdébb leszel – ennél nagyobb érték pedig nincs a világon!

Kevesebbet szoronganál? Mélyülnél még tovább? Gyere, segítek ebben!

Katt ide:

Stressz stop tréning

Ha úgy érzed ez a bejegyzés másnak is hasznos lenne, osszad meg, kérlek! Persze a lájkodnak is feltölt, sőt, ha megosztanád velünk, hogyan tudtál érzékelni, annak is nagyon örülök!

Ölelés: Viki