fbpx

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én mindig meghülök az ajándékbeszerző körútjaimon. Kint fagyos szeles az idő, majd megfagyok, erre bemegyek egy bármilyen boltba (legyen multipláza, vagy a sarki fűszeres), és tuti, hogy bent +20-30 fokkal melegebb a levegő. Az is jellemző, hogy a bent lévők pólókban flangálnak. Én többnyire céltudatosan vásárlok, tehát nem körözök, mint egy tehetetlen gólyafi, aki nem tudja, hogy hová is kellene pottyantania az aktuális gyermekáldást.

De még így is, hogy max. 10 percre tervezek egy ilyen “megveszem a tuti ajándékot” projektre, szóval így is totál leizzadok, méghozzá csurom vizesre.

Aztán a gyönyörű szerzeményemmel újra kilibbenek a boltból, és megint mellbe vág a jeges-szeles időjárás…

Ennek köszönhető, hogy pár éve az alábbi gyógymóddal próbálom a harcot felvenni a mesterségesen szított légköri áramlatváltozásokkal:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Forró, fűszeres gyömbértea

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bármerre járok, látom már a kisebb zöldséges standokon is ott van a gyömbér, ami egy gumószerű növény. Igen  széles a felhasználása: szusi ételek fűszere, de használják gyógyszerként, sőt teát is készítenek belőle!

Én két évvel ezelőtt ittam először ilyen teát, lenyűgözött, azóta, ha csak lehet, elkészítek egy nagy adagnyit, és kortyolgatva iszom, míg a bensőm forrón égni kezd. Zseniális nedű, pláne nekem, aki még nyári 30 fokban is gyapjú zoknit húzok éjszakára…

Az íze mellet az is kitűnő, hogy miközben kortyolgatom, mindenm kisimul, és huss a napi stressznek!

tea

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tetszett? Kipróbáltad? Hogy ízlett?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ha te más gyógynedűre esküdsz így télvíz idején, akkor írj nyugodtan, tuti, hogy válaszolok!

Ezt a teát már a MentaLevélben ajánlottam! Neked még nem jár? Akkor gyorsan gyere, iratkozz fel:  katt ide, és a jobb oldali sávban megtalálod a feliratkozó részt!

Osszad meg, vagy lájkold bátran, KÖSZÖNÖM!

 

Ölelés: Viki