Lombikozás idején jellemző, hogy a sok elintézni való, kivizsgálás és egyéb teendők koncentrációt igényelnek. Ennek következtében sokszor hallom a terápiás beszélgetésekkor, hogy milyen kimerítő folyamat és nehéz megpihenni, kikapcsolni.

Kiváló segédeszköz ilyen esetben a belső nyugalmat és belső békét ösztönző MANTRÁZÁS gyakorlása.

Mi a mantra?

Egy jól és pozitívan meghatározott szöveg, amit folyamatosan ismételgetsz.

Mit érhetsz el, ha lombikra készülve rendszeresen mantrázol?

Az ismétlések által meditatív állapotba kerülsz, ami megnyugtat, kikapcsolja a reális gondolkodást, és egyfajta módosult tudatállapotot hoz. Ebben a helyzetben megsokszorozódik a belső energiaforrások hatékonysága. Az elméd lenyugszik, és szabad utat kapnak azok a területek, amik a sok kontroll alatt elcsendesednek, akár teljesen ellustulnak. Ha veszed a fáradtságot, és rendszeresen gyakorlod, akkor rácsiszolódsz erre a gyakorlatra és nem a belső gátakat teremtő gondolataid fognak meghatározni téged, hanem te fogod a gondlataidat uralni, terelni abba az irányba, ahonnan erőt  meríthetsz.

 Hogyan mantrázz?

Tele vagyunk szabad idővel. Nem viccelek! Mész sétálva (na jó, tudom, rohanva), és az agyadban csak úgy száguldoznak a gondolatok. Csak kezdd el picit figyelni, de úgy, hogy azt is megnézed, milyen a minősége: pozitív, azaz önmegerősítő vagy negatív, azaz lehúzó gondolatok-e ezek?

A precízebbek le is írhatják, nekik előbb lesz erre megoldás, merthogy a következő az egyszerű feladat:

  1. Gyűjtsd a mormolásaidat, melyek egész nap cikáznak fejedben!
  2. Nézd meg őszintén, milyen tartalmuk van, pontosan miről szólnak ezek: pl. „De hülye vagyok!” „Erre képtelen vagyok!” „Szétesem a fáradtságtól!” „Nem bírom tovább!” … stb.
  3. Most jön a csavar: minden egyes önsorsrontó monológot cserélj ki egy pozitív mantrára, és EZEKET ÍRD LE! pl. „Okos vagyok és értelmes, vannak jó meglátásaim!” „Képes vagyok életem nehézségeinek megoldására!” „Egyre pihentebb vagyok!” … stb.
  4. Nos, nincs más tennivaló, mint a saját pozitív mondataidat megtanulni, és minden szabad, üres pillanatban, amikor nem kell fejben ott lenned helyzetekben, akkor mormolni magadban rendületlenül! Ha lehet, akár órákon keresztül!
  5. Legnagyobb kihívás az, hogy a sok negatív gondolat keményen beette már magát pszichédbe. Így olyan ez, mint egy belső Colombo nyomozás. Ez kifejezetten tud segíteni, hogy képzeletedben felruházod Colombo nyomozót, és kéred, nyomozzon a lehúzó gondolatok után, és amint megjelennek, azonnal állítsa le őket! Elsőre ez egy nagyon muris helyzetnek tűnhet, de extra erős hatása van!
  6. Döbbenetesen mély belső koncentrációt ad, és lecsendesíti a negatív önsorsrontó monológokat!
  7. Megerősít, és egyben a problémáid fölé emel, így rálátást ad életed jelenlegi állapotodra.
  8. Ettől pedig csak egy hajszálnyi távolságra van az, hogy a megoldást is észre vedd!

Kitartást kívánok a mentális egyensúlyod eléréséhez! Dolgozz pont akkor erőfeszítéssel, mint, ahogy a lombikozás más területén is jelen  vagy!

Mit tegyél, ha lombikozáskor nehéz pozitív mantrára átállnod?

Mindenképp foglalkoznod kell ezzel a területtel. Iszonyat megterhelő a lombikozás lelkileg és pszichésen is. Ha kihagyod ennek védelmét, hamar kiéghetsz, elfásulsz a lombik küzdelemben.

Vészjósló, ha sok önmagad elleni belső hangod van. Ezeken, ha nem tudsz változtatni, érdemes mélyebben megérteni, mi tartja fogva őket pszichédben. Teljesen oké, ha egyedül nem megy ez a munka.  Más is volt már ilyen helyzetben. Óráról órára boncolgattuk egy-egy negatív hiedelem életútját. Bevallom neked megtalálni a probléma gyökerét nem nehéz. Viszonylag gyorsan rálehet látni a kialakult negatív meggyőződés gyökerére. Sokkal keményebb azonban kiirtani ezeket, és helyükbe pozitív gondolatokat léptetni.

Hasonlít ez a folyamat a füvesítéshez. Az adott kert talaját elő kell készíteni, majd utána füvesíteni. Ha csak egy darabka gaz felüti a fejét, és nem irtod ki azonnal, később sokkal nehezebb lesz elbánni a gazos területtel. Van olyan is, ahol esélytelen a közdelem, és csak talajcserével oldható meg, hogy fű pompázzon és ne a gaz legyen hatalmon.

Biztos vagyok benne, hogy Te sem akarsz ilyen nagy munkát a nyakadba venni. Érdemes így azonnal a pozitív mantrákat elültetned, és a negatív gondolatokat kigazolnod. Nehéz munka? Az! De itt vagyok Neked, segítek! Gyere el hozzám személyesen, és addig gazolunk, füvesítünk, amíg csak le nem cseréled az önsorsrontó belső akadályaidat: https://www.szimbolumterapia.com/kapcsolat/

Ölelés:
Gyetvai Viki, a Léleksimogató

LOMBIKOS támogató CSOPORT a Facebookon:
https://www.facebook.com/groups/246496832462921/?ref=bookmarks
Gyere, várunk szeretettel Téged is!

 

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

2 + 9 =