fbpx

Most engedd meg, hogy magamról meséljek, amiből biztos, hogy ráismersz magadra is!

Nyugi, nem őrültem meg, tudom, hogy Te – te vagy, Én meg én, és ez nem felcserélhető, ám a lelkünk, érzéseink szintjén, hidd el, szinte minden ember ugyanaz!

Az életem most az alábbiak szerint üzemel:

Itt ülök a gép előtt. Elmaradt online-tréningek várakozólistán. Meddőségről szóló cikkeket kellene írnom, valami aktuálisat. Ki kellene ötletelnem magamból egy jövő heti előadásom anyagát, mely a meddőség lelki okairól és ezek kezeléséről fog szólni….
A főtulaj árulja a lakását, így lehet, hogy megszűnik a Lélekkuckóm eddigi helye, egyelőre nincs hová mennem, fogalmam sincs, mit teszek, ha valaki rácsap, és lepénzeli…..

ÉS ezek bármelyik elvégzése, a problémáim megoldása helyett, a meddőségről szóló cikkek megírása helyett én kutyául sajnálkozom, mert nem bírom rávenni magam a munkára. Csak szomorkodom, orromat lógatom, és vacakabbnál vacakabb ételekkel tömöm paleóhoz szokott testem…

Szia!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Tudod, én egyrészt emberekkel beszélgetek a problémáikról, ám közben van egy másik oldala is munkámnak. Ez többnyire írás, és írás, valamint írás… Néha videót készítek munkámról, illetve kis motiváló képeket gyártok pl. a Facebook oldalamra:

https://www.facebook.com/szimbolumterapia.hu/?ref=hl

Ahhoz, hogy ez működő rendszer legyen, s hogy a meddőség lelki okairól folyamatosan infót adjak, nem lehet „lazsálni”, terveznem kell a napjaim egészét. Szerencsére nekem szabad a munkám, azaz úgy határozom meg az időbeosztásom, ahogy csak akarom. Vannak terápiás napok, amikor a meddőség lelki okairól konzultációkat tartok, és vannak kreatív napok, amik a munkámat színezem, szagosítom, hogy Te is élvezd így az ismeretlenből is.

De ettől függetlenül, amikor ennyire elkeseredem, és sajnálom magam, néha a Tescoról ábrándozom: ott nem lenne más dolgom, csak pakolni ki a dobozokat, és sorba rendezni egy főnök adott agyrémszerű utasításai szerint, majd elégedetlenkednem a sorsom miatt.

Miből gondolom, hogy Te is néha így érzel?

Mert a meddőséged, gyermektelenséged megélése is sokszor hasonlóan elkeserít Téged, és akár csüggedté is tesz. Hiába teszel meg mindent, van hogy az eredmények nem változnak. A vérképed nem jó, a petefészked cisztával teli, a méhnyálkahártyád vékonyabb a kelleténél, a ciklusod ingadozik, s nem tudsz lombikkezelésbe (IVF = in vitro fertilizáció) kezdeni.

Aztán a doki elmondja, mit hogyan csinálj, és Te távozván a rendelőből összeomolva csücsülsz a kanapéd szélén, bámulsz ki az ablakon, és piszkosul sírnál, szomorkodnál életed végéig azon, hogy még mi mindent kell megtenned azért, hogy célodat elérd: legyőzd a meddőséget és babát nemzzél.

Azt gondolom, hogy szerencsés ember vagyok, mert nem csak egymagamban működök, hanem különböző csoportokhoz kapcsolódva motiválom magam. Most pl. egy szakmai csoportba kiírtam bánatom, és lám azonnal jöttek a vigasztaló, buzdító sorok: hogyan szervezzem meg a munkám, mivel motiváljam magam….
Tudom, ha a lelkizős csoportomba mennék, akkor önismereti mélyülésbe fognánk, és ebből a mélységből hoznám fel azokat az erőforrásokat, melyek segíteni tudnak nekem ennek a mélypontnak a legyőzésében.

A lényeg, hogy nem vagyok ezzel a gondommal egyedül! Megoszthatom ott, ahol meghallgatnak, sírhatok ott, ahol vigasztalnak, elgyengülhetek ott, ahol támogatnak, sőt átkarolnak, akár óvatosan tovább tolnak.

Ha Te is sokszor voltál már egyedül a lombik gonddal, akkor gyere ide, a zárt Facebook csoportomba:

https://www.facebook.com/groups/246496832462921/

Te jártál már „hasonló cipőben”?

Ha Te elgyengülsz, és elkeseredsz, mit teszel, hogy működj, hogy tovább küzdj, hogy haladj utadon?

Jelentkezz be hozzám terápiára az alábbi űrlap segítségével!

14 + 5 =