Nemrég egy kisebb csoportban beszélgettünk arról, hogy vajon HONNAN INDUL EL AZ ÚJ ÉLET, hol kezdődik a fogantatás?

Mindannyian más nézőpontból néztük ezt a szinte hihetetlen nagy eseményt. Két, szabad szemmel nem is látható sejt találkozik, és ebből elindul egy új élet. De honnan is?

Szia! Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Hol kezdődik a fogantatás?

A meddőség lelki okait kutatva számomra kihagyhatatlan, hogy terápiában felgöngyölítsük családod történetét. Nagyjából 3-4 generáció az, amire rálátunk, s ez bőven elég is, hogy egy teljes képet kapjunk arról, milyen viszonyok, milyen történések előzték meg azt, hogy Te a világra gyere. Mindezt olvasva lehet, hogy hihetetlen, hogy a múltban történtek is infomrációt hordoznak, pedig így van.

Egyszer egy kliensem ezzel a módszerrel látta meg, hogy családfája minden egyes szintjén valaki elhagyta a gyermekét. Addig is tudta ezt, de nem látta összességében, és ahogy a miérteket néztük, boncolgattuk, meglátta azt is, hogy mennyi hasonlóság volt az ő élettörténete és a gyermekeiket elhagyó nők fiatalkori élete között.

Freud óta tudjuk, hogy ami velünk itt és ma történik, és ahogy erre reagálunk azt többnyire a tudatalattink szüleménye.

Az elmúlt száz év pszichológiai meglátásai már elénk tárták, hogy a tudatos gondolkodásunk pusztán egy kis rész az egész személyiség viszonylatában. A hegynek a csúcsa. És ami e hegycsúcs alatt lakik az még nem látható, nem érezhető. DE BEFOLYÁSOLJA az egész ember működését, viselkedését.

jéghegy_meddőség_Gyetvai_Viki_babaneked

A múltunk rejtelem, legalábbis sejtelem. Vannak a tudatos szférában olyan lenyomatok, melyek mindenféle erőfeszítés nélkül bármikor előhúzhatók. A meddőség lelki okait feltáró terápiában ezekkel sok dolgunk nincs, hiszen előttünk van (persze ezeket is érdemes megdolgozni).
Keresni lehet azonban azokat a gócokat, problémagyökereket, amelyek lentről, a tudat mélyéből táplálják a mai működésedet. Az elméd minden információt őriz, és nem csak a saját életedből, hanem jóval túllépve a egyéni határaidon túlról is.

Szerinted van-e összefüggés akkor, ha egy nő aktív szexualitást, egészséges életmódot és párkapcsolatot élve, nem képes megfoganni, pedig ő nagyon szeretné, ha közben egész gyermekkorában azon sajnálkoztak körülötte a felnőttek, hogy ó, milyen nehéz lesz neki, hiszen nő, és mennyit fog szenvedni, ha majd szülnie kell?

Képzeld el ezt a szitut, és éld bele magad! Sokszor hallod ezt a sajnálkozó és érzelemmel teli sopánkodást. Vajon mi marad meg ebből a nőben? Mi lesz a képzete arról, ha gyermeke fogan?

Az említett hölgy persze erről nem tudott azonnal, nem emlékezett ezekre a megnyilatkozásokra. Amikor elkezdte meddőségének lelki okait kutatni, s ahogy hétről hétre feltárta az önmaga elől is elzárt lelki titkokat őrző képzeletbeli ládikáit, úgy vált számára is egyre tisztábbá az a kép, hogyan viszonyul ő a terhességhez, a szüléshez, az anyasághoz.

Kellett számára egy belső, lelki munka: egy kérdésekkel, válaszokkal teljes időszak, aminek végén képes volt feldolgozni és ledönteni azokat a mélyben rejlő tiltótáblákat, melyeket a családtagjai ültettek el mélyen elméjében.

A mai harmincasok-negyvenesek  felmenői között számtalan asszony a Ratkó-korszakban született. E kor hírhedt az abortusz tiltásáról, és a gyermektelenségi adójáról.
Akkoron nem egy nő úgy jött a világra, hogy az, aki őt megszülte, a háta közepére (sem) kívánta. Egyszerű a kérdés: az a nő, aki ma ennek a nemzedéknek a leszármazottja, vajon hogyan gondol tudatalattijában a gyermekáldásra? Hisz családi sorsából adódóan magában hordozhatja a gyermekáldás átkát.

csillag_gyerek_meddőség_babaneked_Gyetvai_Viki

Tehát, hol kezdődik a fogantatás???

Ha kíváncsi vagy további történetekre, melyekben kiderül a meddőség lelki oka, akkor iratkozz fel a “Lélek masszázs” leveleimre itt:

nyíl le

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


 

 

Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése