Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó.

Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják.

Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.

Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

 

Bólogató kutya vagy és meddő is?

Láttál már autó hátsó szélvédője mögé ültetett, viccesnek szánt, megmosolyogtató díszkutyát, aminek a feje oly ritmusban bólogat, ahogy az autó is halad?

Nos, lehet, hogy sértő vagyok, de nekem meddőség terápiája közben mindig ezek a kutyák jutnak eszembe, ha valaki úgy éli az életét, hogy mindenre igen-t mond. Nem gondolja át döntéseit, nem mérlegel, nem gondolkozik az “igen”-jeiről, hanem zsigerből, rutinszerűen szórja azokat:

bólogato_kutya_meddőség_babaneked_gyetvai_viki

Ha kérdést kap, azonnal válaszol: -Igen!

– Levinnéd a kutyát sétálni?
– Igen!

– Megcsinálnád a mosást?
– Igen!

– Főznél Nekem lecsót?
– Igen!

– Mehetünk idén is a Balatonra?
– Igen!

– Átjönnél megvigasztalni, olyan szomorú vagyok?
– Igen!

Nem folytatom, végtelen hosszú ezek sora. Egészen addig lehet haladni, míg egyszer csak  a meddőségtől szenvedőtől annyi “Igen!” hangzik el, hogy az, aki ezt ismétli, teljesen átalakul bólogató kutyává. Ez a kutya ott az autó hátsó szélvédője mögött elsőre egyébként nagyon vicces. Mosolyog az őt követő autós, ám garantálom, hogy 20 perc bamba bámulás után, bármivel ami csak a kezedbe kerül, képes lennél leütni, csak fejezze be végre a bólogatását.

Így van ez azokkal az emberekkel is, akik egész életüket erre áldozták fel. Elsőre nagyon kényelmes, és igencsak konfliktusmentes megoldás lehet ez a működés velük, ám egy ilyen emberrel a kapcsolat hamarabb hűl ki, mint a jégre tett frissen sült kacsacomb. S lássuk be, a párkapcsolati válság oka sem a meddőség lesz, és az sem, hogy nem jön a baba, hanem ez a rengeteget hangoztatott, üressé vált “igen”.

Mi is történik itt?

Gyerekkorunkban nagy önálló akarattal lépjük át kb. a 2. életévünket. Ha megfigyelsz egy ilyen kiskrapekot, akkor azt látod, hogy egyetlen szót hangoztat: “NEM!” Mindenre ezt mondja. Viccesebb szülők úgy érnek el dolgokat az ilyen kis akarnoknál, hogy megfordítva kérnek tölük: “Nehogy megigyad a kakaót!” és egy perc múlva üres a bögre, hogy még így is a nem-et üzenje a kisgyermek.

Nos, hogy vált át egy IGEN-t Bólogató kutyussá?

Úgy, hogy a környezet ezt  a szabad akaratot megelégeli, és arra szocializálja, neveli a kis emberkét, hogy felejtse el saját magát, önálló akaratát, mindent úgy tegyen, úgy gondoljon, úgy érezzen, ahogy az anyucinak és apucinak megfelel. Mit tehet a kisgyerek? Meg akar felelni nekik, és a szeretetért mindre képes, így belemegy ebbe a torzításba, végül professzionális Bólogató lesz Belőle még a meddőség kezelése közben is:

  1. igent mond minden meddőségi terápiára,
  2. igent mond minden gyógyszerre, amit a meddőség miatt kap,
  3. igent mond a számtalan inszeminációra, még akkor is ha teljesen hatástalan a 8-9. beavatkozás is,
  4. igent mond számtalan hormoninjekcióra, amit az IVF protokoll (In Vitro Fertilizáció) előír,
  5. igent mond az orvos összes elképzelésére, bármilyen műtétre,
  6. IGENT MOND MINDENRE, amiről azt hiszi, hogy segíti a babához jutásban.

Rábólint továbbá a kutyasétára, mosogat, főz, oda megy nyaralni, ahová a párja menne, s közben elfelejti megkérdezni magától: “Hé, Muci! Most komolyan! Akarom Én ezt? Tényleg ott akarok nyaralni?… stb.”
Ha már eddig eljut az illető, akkor már nyert ügyünk van, hiszen a meglátása a valóságnak, az az első lépés, aztán jön a tettek mezeje.

Eleinte ettől a sok igentől ám nem igazán szenved, talán az kezdi el felnyitni a szemét, hogy kapcsolatai sorra kihűlnek, a baba csak nem jön össze, nem lesz terhes, nem tud megfoganni, pedig égbe kiáltja egymilliószor: BABÁT AKAROK!
Ha segítséget kér mert bajba jut, vagy nagyon elakad valamiben, akkor nem kap (hiszen sokszor kérni sem mer), mert nem jelölte soha ki a határait, és soha nem tett önmagához méltó lépéseket, amivel biztosítaná saját akaratának megtörténtét is.

Bólogató vagy? Igent mondasz, amire csak lehet? Akkor ideje változni!

Nincs melléigenlés, neki kell kezdeni az akaratot is felengedni, az akár többi évtizednyi fogságából.
Mit lehet csinálni? Hogyan kezdj neki?

Először is kezdj érezni dolgokat, hiszen sokszor az érzéseidtől oly távol kerülsz, mint a galaxis másik vége. Nem ígérem, hogy ez fájdalommentes lesz, sőt! Épp kétségbeejtő manőverekkel próbálod rávenni a tested: FOGADJA be gyermeketeket! Hónapról hónapra elkeseredetten látod, hogy van menstruációd, így nem sikerült teherbe esned.
Azt viszont megígérem, hogy életed legizgalmasabb kalandjába kezdesz bele: a nap minden percében felfedezéseket fogsz tenni arról, ki is vagy valójában, mit szeretnél tenni az életeddel, merre akarod, hogy haladjon utad…

Ha az érzések már meg vannak, jöhet a megfogalmazásuk: “Te azt kéred, hogy ….. , de én azt érzem, hogy ……, és most erre a kérésre nemet mondok!” Ne magyarázd túl, ne bonyolítsd a mondandódat, ne mentegetőzz, egyszerűen képviseld saját magad, és hidd el a létezés legnagyobb gyönyörét fogod megélni.

Már hallom is ahogy feljajdulsz: “De hát nem fognak szeretni!”

Igen, nem leszel közkedvenc, bár most se vagy. Ha szeretnél egy tesztet csinálni, hogy eldöntsd ki szeret igazán, akkor ne tégy mást, mint kerülj nagy bajba, és lesd meg, hogy ki hogyan reagál erre. Aki sehogy, na ő nem szeretett soha, csak imádta, hogy mindenre igen-t mondtál. Aki ugrik, de kelletlen, na az se jobb, csupán jól neveltebb! Aki elsőre ott lesz melletted, támogat, s nem húzza a száját, nem zsörtölődik, na az igazi kapcsolatban van Veled, a többiek inkább kihasználnak Téged!

Leszállnál erről az útról? Unod már ezt a bólogatást? Akkor kezdj bele mihamarabb (azonnal!) az érzéseid szondázásába és megfogalmazásába! Hidd el, működni fog, a világegyetem nem áll le keringésével, s a világkatasztrófa sem a Te nem-ed miatt fog bekövetkezni! Helyette megbecsülés, tisztelet és méltóság lesz társad utadon!

Kell ennél több?

Ha kíváncsi vagy, hogy Te bólogató kutya vagy-e vagy területét kijelölő farkas, és hogy az érzéseiddel együtt vagy-e éppen, vagy akár azokra a gyakorlatokra, megoldásokra, melyek által megtanulod újra Önmagad átélését, akkor iratkozz fel a “Lélek masszázs” leveleimre itt:

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése

Pin It on Pinterest