Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó.

Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják.

Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.

Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Meddőség és a jó terápia

Egyszer régen egy messzi-messzi galaxisban….
történt, hogy én is terápiába jártam. Olyanba, amiről azt gondoltam hasznos és segítség lesz számomra. Mentem is rendszeresen, de nem volt az igazi a hozzáállásom. Éreztem ezt, s elgondolkodtam rajta, vajon mi okozhatja ezt. Azóta már máshoz viszem a lelki szemetesládám, és megértettem valami nagyon fontosat, amit most elárulok Neked is!

Meddőséged lelki okait kutatva sokféle segítőt kereshetsz fel: pszichológus, mentálos, kineziológus, akkupunktőr, reiki-mester, aura látó, energetikus… (stb.)

fotel_meddőség_pszichológus_Babaneked_Gyetvai_Viki

Ha úgy érzed, hogy a segítőd nem passzol hozzád, valahogy nem az igazi, akkor ez nem rólad szól, hanem róla! és PONT! Aki mást mond, azt ne halld meg!

A jó segítő arról ismerszik meg, hogy egyrészt félre tud tenni minden előítéletet, amit a veled tartó munka során átél, másrészt a rossz érzéseit miközben félre teszi, megjegyzi, s óra után értelmezi. Miután ez megtörtént, visszailleszti az életed történetébe és ha eljön az ideje átnyújtja neked a meddőséget lelki okait, hogy Te is nézz rá, mit szólsz ehhez?

Ám ha a munkátok folyamán, amikor is hetente találkoztok, és te folyamatosan valami “zavart érzel az erőben”, azaz kellemetlen számodra a másik jelenléte, akkor két dolgot tehetsz:

  1. kiszállsz azonnal a meddőség terápiájából, kezeléséből – ez kevésbe lesz hasznos számodra, hiszen nem tudod értelmezni azt az érzést, amit benned e kettős helyzet elindított,
  2. benne maradsz a terápiában, és beviszed a segítődnek a sokféle kellemetlen érzést, amit ő idéz elő benned – itt azonnal át tudjátok beszélni, hogy mi az a működés, ami benned előjött a másik jelenléte által.

Nos, ha a kapcsolat olyan szintű, hogy ez a 2., javasolt működés nem vihető be a meddőséged terápiájába, akkor az nem biztos, hogy Rólad, és a te “bénázásodról” szól!

Sokkal inkább valószínű, hogy

  • a segítőd nincs erre felkészülve,
  • nincs meg köztetek a bizalom (amiért ő a felelős, hogy létrejöjjön),
  • nem is tudsz róla, hogy ilyen kellemetlenség lehet köztetek (megint csak a segítőd a felelős, mert nem jelezte előre, hogy a terápia alatt sokszor előfordul).

Mit tudsz tenni, ha ezt te is tapasztalod?

Azonnal hozd elő, és mondd el a terápiádban, hogy van ez a kellemetlen, rossz érzés benned, s figyelj, mi történik.

A jó segítő kibírja azt, ha ő nem szimpatikus a másiknak, és mindent elkövet, hogy bármit elmondhass a terápiában. Ő meghallgatja, részletesen kibontja, mélyére engedi magát is, és meghallgatja a bármit, ami felé ilyenkor jöhet: szidás, harag, kritika, verbális agresszió…. Aztán ha mindenről szó volt, és mindent elmondtál, akkor jön a lényeges elem: felkutatja veled együtt azt a kapcsolatot, ahol hasonló helyzetben már ezt megtapasztaltad, majd átdolgozzátok, hogy a továbbiakban ez a kellemetlen érzés ne legyen teher számodra.

Szeretnél még többet tudni arról, hogyan zajlik a meddőség lelki okainak terápiája?

Akkor iratkozz fel a “Lélek masszázs” leveleimre itt:

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése

Pin It on Pinterest