Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta és meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük lelki okait felkutassák, problémáikat megoldják.

Itt a meddőség lelki okairól olvashatsz! Légy üdvözölve, és fogadd szeretettel soraimat!

Tudtad, hogy a pénzügyeid intézése hasonlít arra, ahogy önmagaddal bánsz? S azt tudtad, hogy a meddőség lelki okai mögött lehet találni olyan érzelmi berendezkedést, amiben a hölgy annyira “adakozó” mások felé, hogy saját magára semmi nem marad? S ennél fogva meddősége nem más, mint egy jelzés: először magadat tedd fontossá saját magad számára, hogy aztán ebből adj gyermekednek figyelmet, odafordulást.

Te milyen viszonyban vagy pénzügyeiddel?

  1. Minden hónap elején leülsz a kasszád “fölé” és számolni kezdesz. A bevételedből levonod a kötelező kiadásaidat: ennivalóra, innivalóra, lakhatásra, életmódra, sportolásra… stb., és ami marad, abból a saját kedvtelésedre szabadon költekezel, elsősorban akár önmagad kényeztetésére.
  2. Vagy inkább abba a csoportba tartozol, akik gondolkodás nélkül, napi kedvtelésük szerint, amíg tart a pénztárcájuk, költekeznek. Ha elfogy a napi betevő, szoronganak, rossz kedvűek, neheztelők lesznek, s valahogy soha nem elég nekik mindaz, ami van.

meddoseg_penzugy_Gyetvai_Viki_szimbolumterapia

Te melyik csoportba tartozol?

Ha az előbbibe, akkor nem lesz nehezedre, hogy megértsd: mielőtt bármilyen élethelyzetből egy következő szintre lépnél, akkor először a KÖTELEZŐ dolgok előtt SAJÁT MAGAD TARTÁLYÁT kell számításba venned, és majd eztán jöhet az “ereszd el a hajamat” is. De ebben a kötelezőben benne van, hogy magadnak is adsz, hiszen ettől leszel életképes, emiatt tudsz tovább adni is. Nem tudsz üzemelni étel, ital, alvóhely nélkül.

Most szinte érzem, ahogy olvasod e sorokat, kerekre tágult értetlen pupillákkal, s kérded: Hogy a frászba jön ez a meddőséghez?

Nos, íme:

Fontos, hogy értsd: minden embernek egyrészt van egy nagy adag érzelmi tartálya, másrészt vannak kötelező kapcsolatai és ezzel kötelező “érzelmi kiadásai”. Ezek mehetnek a családtagjai, a barátai, a munkatársai… stb. felé. De ha ezt levonod az “összesből”, akkor is marad egy jó nagy adag, amit magadra fordíthatsz. Ezt nevezhetjük egyfajta minimumnak, amit ha nem adsz meg magadnak, akkor kiürülsz, kifáradsz, és lassan nélkül életképtelenné válsz.

meddoseg_penzugy_tartaly_Gyetvai_Viki_szimbolumterapiaHa pénzügyileg az utóbbi csoportba tartozónak érzed magad, akkor ez ugyanolyan működés, mintha az érzelmeiddel se gazdálkodnál tudatosan: nincs átgondolás, nincs tervezés, és nagy valószínűséggel szétforgácsolódsz a kapcsolatrendszeredben. Ekkor az érzéseid, gondolataid erről szólnak: “nekem nincs időm semmire”, “engem mindenki utál”, “én nem vagyok fontos másoknak”, “mindenki egy energiavámpír”…. stb.

Ha ez a működés egy meddőséghez kapcsolódik, akkor mindig azt kérdem, hogy vajon milyen tartalékai vannak arra, hogy egy teljesen kiszolgáltatott lénynek, az újszülöttnek adjon minden erőt és figyelmet? Merthogy a gyermekáldás első ideje nem más, mint teljes érzelmi odaadás, önfeladás. Ez belénk kódolt, és normális működés, és nyugi, csak az első kb. 1/2 év érzelmi kapcsolata ilyen. Ahogy a gyermek távolodik, külön válik tőled, már nem kell ekkora érzelmi erőforrást adni neki.

Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, és hogy megoldódjon a meddőség problémája, először mindig Téged, a Te személyiségedet, a Te érzelmi tartályodat kell feltankolni. Ha ez meg van, akkor jöhet a meddőség terápiája: a gyermek befogadásának terápiája.

Vajon Te melyik csoportba tartozol?

Olvasnál még a meddőségről bővebben?
Iratkozz fel itt!
pirzöldos nyíl lefelé

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

 

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

 

Ölelés: Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése