fbpx

Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta és meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük lelki okait felkutassák, problémáikat megoldják.

Itt a meddőség lelki okairól, valamint a hivatásomról és rólam olvashatsz! Légy üdvözölve, és fogadd szeretettel soraimat!

Meddőség és dátumkrízis

Hány lombikon vagy túl? 1 vagy 2, esetleg 5-6? Vagy még csak az elején tartasz: az inszemináció körül zajlik életed? S vajon hány éve figyeled ciklusod minden rezdülését?

Te is azon csoportba tartozol, akinek egy hullámvasúthoz hasonlít az érzelmi görbéje? Minden hónap egy igazi kihívás?

A menstruációdnál nagyobb csapás nem létezik. Az első napja hasonlít egy kivégzéshez, hiszen azt zengi: MEGINT NEM SIKERÜLT A BABA!

Eleinte még reménykedsz, hónapról hónapra csitítod magad, a meddőséggel kapcsolatos félelmeidet elnyomod, a reményedet csiholod a nap 24 órájában, mégis, 28-30 naponként szembesülsz a sikertelenséggel. Lassan megutálod magad, a helyzeted, és a reményt a csalódás győzi le, ami időnként pokoli dühbe csap át, és gyűlölöd azt is, hogy nőnek születtél.

Ha meddőséged kezelése okán már a mesterséges megtermékenyítésnél tartasz, még szembetűnőbb az egész, hiszen programozottan haladsz végig a “babaprojekt futószalagján”: inszmináció, lombikprogram….

Jobban ismered a meddőségi kezelések protokollját, mint önmagad családfáját. Tudod, hogy hányadik napon, mire számíthatsz, és hogy melyik napon mivel stimuláld a hormonrendszered, valamint, hogy hol, melyik vizsgálaton, mikor jelenj meg.

Ha már ez a mesterséges út sem segít, egyre nehezebb a meddőséget kezelni, így még óriásibb érzelmi lavinákon mész át, hiszen ebbe kapaszkodsz, ez a végső reményed. A naptár lesz a legbizalmasabb kísérőd. Dátumról dátumra lépkedsz, és pontosabban tartod be a határidőket, mint a pontos időt mutató szoftver, amit a NASA üzemeltet, a cél: BABÁT AKAROK!

Aztán lassan eljutsz oda, hogy egy-egy napot kezdesz utálni, vagy egy-egy dátumot, mert mindig ugyanezen a napon szembesülsz a meddőség szörnyetegével. Még nehezebb a helyzet, ha ezek a dátumok más eseményhez is kapcsolódnak, pl. egy fontos személy hagyott el ezen a napon, vagy valaki pont ekkor halt meg, esetleg, ezen a napon született volna egy gyermeked, akivel elvetéltél…

Ilyen esetben a naptár lesz az ellenséged: “Jajj, csak nehogy azon a napon kelljen vérvételre mennem!” “Úh, pont ezen a napon lesz a beültetés, pedig ekkor történt, hogy ….!”.

Innentől dupla, sőt néha tripla akadályokat kell megugorj, hogy legyőzd a meddőséget. A hited, lelkesedésed sem a régi, és már nem csak önmagad ellenségévé válsz, hanem a múltad is ijesztő, néha őrjítő erővel tart fogva.

Ha mindez számodra már ismerős, akkor tudd, hogy ezt DÁTUMKRÍZISNEK hívják: egy-egy naphoz több olyan esemény kapcsolódik, ami miatt nagyobb félelmeket, mélyebb szorongásokat élsz át.

dátumkrizis_meddoseg_Gyetvai_Viki_szimbolumterapiaEzen túl lehet lépni, az ilyen napokat le lehet győzni.

A legegyszerűbb technika, ha:

  1. észreveszed, hogy dátumkrízisben vagy,
  2. lejegyzeteled az összes negatív erejű eseményt, ami ehhez a naphoz tapadt,
  3. az összes érzést is leírod, ami ekkor hatalmába kerít,
  4. majd egy új lapot veszel elő,
  5. és elkezdesz gyűjteni pozitív erőt adó eseményeket is ehhez a naphoz,
  6. s végül olyan érzésekkel is színezed, amik ezekhez kapcsolódnak.

 

A továbbiakban, amint közelít a Valami Rossz, akkor azt elfogadod, és tudomásul veszed, de azonnal a képzeletedben félre is állítod, akár odébb tolod, s helyére beállítod azokat az emlékeket, amik valamilyen pozitív tartalmat hordoznak.

Ez az egész azért csodálatos, mert nagyon egyszerű gyakorlat, sőt mivel le is írod és látod, hogy meddőséged kapcsán mi zajlik benned, így könnyebben kézben is tudod tartani az életed történéseit, s ezeket kísérő érzéseket. Ez ÖNISMERETHEZ vezet, amiben a legnagyobb erő van életed vezetését illetően.

Olvasnál többet a meddőségről?
Iratkozz fel itt!

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


Te is ismered a dátumkrízist?

Áruld el, hogy győzöd le?

Írd le hozzászólásban a véleményed, meglátásod, hadd tanuljunk Tőled is!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség!

—–> Kattints ide, ha bővebben érdekel a meddőség kezelése!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés: Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése