fbpx

Klári úgy gondolta, hogy csak túrázáshoz hord hátizsákot. Aztán eljött egy meddőség lelki okait feltáró konzultációra, és ahogy beszélgettünk percről-percre döbbent egyre jobban rá, hogy lelkében is terheket cipel, nem is keveset.

nő_hátizsák_meddőség_Babaneked_Gyetvai_Viki

Önismeretben gazdag szép napot Neked!

A meddőség lelki okai

Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó.

Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják.

Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.

Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

HA eljössz hozzám, bizony én se tudok többet meddőséged lelki okáról, mint te magad. Az nagyon ritka, hogy valaki hosszú évek önismereti útjáról érkezik, és pontos képe, rálátása van élete meghatározó eseményeire, családja történetére, eseményekre. Ezek a munkánk, a meddőséget kezelő terápiás beszélgetések során kerülnek felszínre. Lassan és egyenként találjuk meg azokat a okokat, melyek a meddőséggel, a sikertelen inszeminációkkal vagy lombikkezelésekkel  (IVF = IVF In Vitro Fertilizáció) kapcsolatban állnak.

Mik lehetnek a meddőséged lelki okai?

Lehetnek a múltban:

 •  szülők kapcsolata, élete, viselkedésük,
 • az anya kapcsolódása gyermekéhez: túl elhanyagoló, ill. túlóvó, túlgondoskodó (bizony ez se jó!),
 • az édesapa ahogy viszonyult lányához, amit sugárzott felé a “nő”-ről,
 • transzgenerációs traumák (amikor valamilyen nagy érzelmi negatív történés nem azon a családi szinten mutatja meg magát, hanem a leszármazottaknál – pl. a zsidó emberek II. világháborús krízisei még mai generációban is fellelhetők, pedig a 4. generációk születnek meg),
 • gyerekkori traumák, bántalmazás, abúzus,
 • családban alkoholizmus vagy valamilyen függőség,
 • testvér rivalizáció,
 • negatív sorskönyv (olyan beléd vésett, szülőktől érkező működési parancs, ami egész kicsi korodtól kódolva van benned, és ennek felelsz meg)…

Lehetnek a jelenben:

 • anyagi bizonytalanság, ill. a biztos anyagi lét nem elengedhető (pedig a szüléssel biztos, hogy kiesel egy időre),
 • nagy autonómiaigény, függetlenségi vágy, önmagad fontossága,
 • éretlen személyiség (olyan gondolkodás, viselkedés, ami már nem való a korodhoz, az anyaszerephez),
 • párkapcsolati problémák…

Ha csak egy ilyen meddőséget okozó “lelki csomagod” van, már az is komoly érzelmi teendők elé állít. Ha többet is kaptál életed során, akkor még nagyobb a feladatod, hogy TEDD LE ŐKET!

Nem kell a múlt terheit, a jelen kudarcait életed végéig cipelned görnyedt hátadon. Senki nem kéri, hogy kudarctalanságban teljen termékenységed időszaka.

Nem mondom, hogy a meddőség lelki okait feltáró, kereső és a problémákat megoldó terápia könnyű időszak lesz életedben, de azt tudom, hogy nem nehezebb, mint, amikor ezeket a csomagokat az élet a nyakadba rakta. S az is biztos, hogy akkor a mai énednél jóval éretlenebb és kevésbé teherbíró. Ma már képes vagy megbirkózni mindezzel!

Rajtad áll, hogy felveszed-e a kesztyűt ellenük!

Te, aki ezt olvasod, felveszed?

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen eszközök állnak ehhez rendelkezésedre, hogyan tudod a meddőséget okozó lelki terheket letenni, akkor iratkozz fel a “Lélek masszázs” leveleimre itt:

 

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


 

Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése