Önismeretben gazdag szép napot Neked!

Emlékszel még az első évre? Ahogy teltek a napok, hetek, hónapok, és csak nem jött a baba. Nem sikerült teherbe esned.
Először még nyugtatgattad magad, majd egyre feszültebb lettél, végül kétségbeesetten kezdtél kutatni: mi is lehet a baj veled/veletek?

Meddő vagyok? – kérdezted magadtól egyszer csak, s lázasan kezdtél kutakodni, melyik meddőségi központ legyen választott segítőd ennek eldöntésében.
Először orvoshoz fordultál, aki kivizsgálások felé terelt, majd gyógyszereket, hormonokat adott.
Jött az első inszem, majd a lombikok sorozata.
Nem sikerült. Se egyszer, se kétszer, se háromszor.

Aztán jöttek az alternatív módszerek: akupunktúra, kineziológia, masszőr, gyógyteák, tornák, jóga, meditáció… stb. De minden maradt a régiben, nem változott semmi a testedben, nőtt az aggodalom lelkedben.

elkeseredett_nő_meddőség_babaneked_Gyetvai_Viki
S talán ez még ma is tart, ha csak egy pillanatra nem figyelsz, azonnal beindul a fejedben a verkli:

Hogyan tovább?
Mi lesz velünk?
Meddig nem sikerül?

Mind közül talán a talán a legindulatosabb kérdés:
MIÉRT PONT ÉN?

Szia! Ha új vagy itt, akkor tudd: Gyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják. Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális problémáid vannak.
Légy üdvözölve,és fogadd szeretettel soraimat!

Nem vagy egyedül, sőt!

Tudd: a meddőségeddel nem vagy egyedül. Tudom, hogy ez semmi vigaszt nem ad, mégis, talán egy kicsi reményt gyújt lelkedbe, ha ezt tudod!

A meddőség miatt érezheted magad kevesebbnek, és gyengébbnek. Gondolhatod magadban, hogy ez a te sorscsapásod, bezzeg másoknak minden könnyebb! Igen, van amiben másoknak sokkal könnyebb, ám sokszor találkozom olyan nőkkel, akiknek a sorsa valahogy hasonlít egymáshoz.

Itt van például Ördög Nóri.

Tudtad, hogy ő is hasonló cipőben járt, mint te? Nem?
Akkor legyél vele tisztában, hogy neki sem jött egykönnyen össze kisbabája, amire 2014 márciusában egy nőnapi rendezvényen így emlékezett vissza:

“Hiszek a munkában, vagyis abban, hogy ha valamiért keményen dolgozom, és nagyon akarom, akkor azt el fogom érni. A gyermekvállalás volt az első olyan helyzet, amikor ez nem így működött, és egyszerűen nem értettem, hogy ha ennyire akarom, akkor miért nem sikerül, mint korábban bármi más az életemben. Tudtam, hogy nem létezhet az, hogy én ne legyek anya. Sok nehéz pillanat volt, de eszembe se jutott, hogy feladjuk. Amikor megtalálták az első nőgyógyászati problémát, ami miatt nem sikerülhetett, kapaszkodó volt, hogy ha azt kezeljük, talán jó lesz. Aztán a következő és következő… Ezek a kapaszkodók adtak erőt és a szerelem. De amikor már az összes gyógyszert és módszert kipróbáltuk, túl voltunk számos inszemináción és a második lombikprogramon is, akkor gondoltam azt, hogy le kell ülnöm egy pszichológussal”

Nórinak segített a meddőség lelki okainak terápiája, hiszen Micit, első gyermekét nem sokkal ezután világra is hozta.
Biztos, hogy sikerült megoldania azokat a lelki akadályokat, amiket az élet az anyasága elé állított, amivel első gyermeke előtt megküzdött, s így legyőzte a meddősége lelki akadályait is. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy második gyermeke (A Trónörökös – hiszen kisfiú) már természetes úton fogant!

Szóval, ha Te épp feladnád a küzdelmet, és azon ennéd magad, hogy csat Te lehetsz ennyire lúzer, akkor vedd elő az összes olyan emlékedet, ami arról szól, hogy másoknak sem könnyebb (még akkor sem, ha őt az élet – látszólag – a tenyerén hordozza!
Nóri blogját itt leled:
http://www.angyalmuhely.hu/cikkek/2012/11/07/eletem-legfontosabb-blogbejegyzese?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201407

Fotóikkal itt találkozhatsz:
http://nanasi.hu/fotnapl/2014/3/19/a-vilg-ismt-gmbly

 

Ha szeretnél még kapni biztató sorokat, meddőséged idején érzelmi, lelki támogatást, akkor iratkozz fel a “Lélek masszázs” leveleimre itt:

IGEN, rendszeresen szeretnék kapni a meddőség lelki okaival kapcsolatos híreket, tippeket!

Név*
Email*
Email még egyszer*


 

Bátran írj hozzászólásban, ha neked egyéb tapasztalatod is van, de ne hallgasd el véleményed, meglátásod se, hadd tanuljunk Tőled is!

Biztos van valaki, akiről úgy érzed, hogy számára a meddőség aggasztó és nehéz. Küldd el ezt a cikket, biztos, hogy segíteni fog neki!

Köszönöm, ha megosztod, és lájkolod, ha tetszett írásom!

Ölelés:
Viki, a Lélektündér

Gyetvai Viki, meddőség lelki okainak kezelése

Pin It on Pinterest